Francia bárányragu párolt zöldségekkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
A bárányhoz
-
7g vaj50 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
250g bárányhús668 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
1 kcal
-
150g csirke alaplé11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A zöldségekhez
-
15g gyöngyhagyma5 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
68g fehérrépa43 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
1262
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
A bárányhoz
-
28g vaj201 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
1000g bárányhús2670 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
20g paradicsomszósz5 kcal
-
600g csirke alaplé42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A zöldségekhez
-
60g gyöngyhagyma22 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
5042
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
A bárányhoz
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
23.6g bárányhús63 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
7.1g fehérbor6 kcal
-
9.5g paradicsom2 kcal
-
0.5g paradicsomszósz0 kcal
-
14.2g csirke alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A zöldségekhez
Összesen
120
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 50.8 g
Zsír
-
Összesen 83.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1721.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 644 mg
-
Nátrium 715 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 638.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 564 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 1968 micro
-
β-karotin 5217 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3268 micro
-
Lut-zea 1568 micro
Összesen
1262
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 203.1 g
Zsír
-
Összesen 335.5 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 780 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6887.1 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 555 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 600 mg
-
Foszfor 2576 mg
-
Nátrium 2861 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 2554.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2255 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 309 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 250 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 691 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 7873 micro
-
β-karotin 20867 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 13073 micro
-
Lut-zea 6274 micro
Összesen
5042
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 186 micro
-
β-karotin 493 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 309 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
A bárányhoz
-
2 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek cukor
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 csapott ek finomliszt
-
2 ek paradicsomszósz
-
6 dl csirke alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 szál kakukkfű
-
4 szál petrezselyem
-
2 db babérlevél
A zöldségekhez
-
20 dkg zöldborsó
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 dl víz
Elkészítés
A bárányhoz
- Egy nagy serpenyőben az olajat és a vajat felmelegítjük, eközben pedig a bárányt nagyobb, 3-4 centiméteres darabokba vágjuk.
- A forró olajban és vajban a húsdarabok minden oldalát megpirítjuk, majd cukorral szórjuk be őket, és még 2 percig barnulni hagyjuk. A cukor kellemes, karamelles ízárnyalatot kölcsönöz.
- Az enyhén megpirult húst egy tűzálló tálba tesszük, a megmaradt olajban és vajban pedig megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
- Hozzáadjuk a két csapott evőkanál lisztet, és folyamatosan kavargatjuk, addig míg egy enyhe barna színt nem kap.
- Hozzákeverjük a száraz fehérbort és a hámozott, apróra vágott paradicsomot, és lassú tűzön tovább kavargatjuk néhány percig.
- Beleöntjük az alaplét és a paradicsomszószt is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Az így kapott sűrű szószt felforraljuk, majd a tűzálló tálba töltjük. Beledobjuk a petrezselyem- és kakukkfűszálakat, valamint a babérlevelet.
- A tűzálló tálat lefedjük, az étket pedig 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben legalább másfél-két órán át sütjük. Néha érdemes ránézni a bárányra, ha a szósz túlzottan besűrűsödik, pótolhatjuk fehérborral. Csak akkor vegyük ki, miután megbizonyosodtunk róla, hogy a húsdarabok kellőképpen átpuhultak.
- Időközben pároljuk együtt a gyöngy- vagy mogyoróhagymát, a kockára vágott burgonyát, valamint a hasábokra vágott sárga- és fehérrépát. 5-10 perccel a párolás vége előtt adjuk hozzá a fagyasztott zöldborsót is.
- A babérleveleket és fűszerszálakat vegyük ki a tűzálló tálból, majd tálaljuk a szaftos bárányt és a párolt zöldségeket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 348
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 25281
- Feltöltés dátuma: 2014. április 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A francia konyha egyik remeke, a húsvéti időszak nélkülözhetetlen szereplője. Ez a fogás kellemesen ötvözi a fiatal bárány zamatát, a tavaszias zöldségek frissességét és a francia gasztronómia jellegzetes fűszerezési technikáit.