Franchesinha
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A szószhoz
-
20g vaj143 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
150g whiskey375 kcal
-
200g sör86 kcal
-
150g tej84 kcal
-
39 kcal
-
30g tabasco szósz4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szendvicshez
-
100g kenyér274 kcal
-
120g fehérpecsenye199 kcal
-
60g cheddar sajt242 kcal
-
100g sütnivaló kolbász309 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
20g sonka28 kcal
Összesen
2003
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A szószhoz
-
20g vaj143 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
150g whiskey375 kcal
-
200g sör86 kcal
-
150g tej84 kcal
-
39 kcal
-
30g tabasco szósz4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szendvicshez
-
100g kenyér274 kcal
-
120g fehérpecsenye199 kcal
-
60g cheddar sajt242 kcal
-
100g sütnivaló kolbász309 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
20g sonka28 kcal
Összesen
2003
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A szószhoz
-
1.4g vaj10 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
5.4g sárgarépa2 kcal
-
16.9g alaplé1 kcal
-
10.1g whiskey25 kcal
-
13.5g sör6 kcal
-
10.1g tej6 kcal
-
3.2g sűrített paradicsom3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szendvicshez
-
6.8g kenyér19 kcal
-
8.1g fehérpecsenye13 kcal
-
4.1g cheddar sajt16 kcal
-
6.8g sütnivaló kolbász21 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
1.4g sonka2 kcal
Összesen
136
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 81.7 g
Zsír
-
Összesen 96 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5393.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 860 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 1036 mg
-
Nátrium 3206 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 716.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1072 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 97 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 393 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 2508 micro
-
β-karotin 6692 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 13807 micro
-
Lut-zea 476 micro
Összesen
2003
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 81.7 g
Zsír
-
Összesen 96 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5393.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 860 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 1036 mg
-
Nátrium 3206 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 716.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1072 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 97 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 393 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 2508 micro
-
β-karotin 6692 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 13807 micro
-
Lut-zea 476 micro
Összesen
2003
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 169 micro
-
β-karotin 452 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 932 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
A szószhoz
-
2 dkg vaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
2.5 dl alaplé
-
1.5 dl tej
-
3 ek sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A szendvicshez
Elkészítés
A szószhoz
- A hagymát és a répát finomra vágjuk. Egy szószós lábasban felolvasztjuk a vajat.
- Rádobjuk a hagymát és a répát, 5-10 percig kevergetve karamellizáljuk.
- Hozzáöntjük a whiskey-t, az alaplevet, a tejet, a sört, a paradicsompürét és a tabasco-t, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon 40 perc alatt sűrűre főzzük.
- Ha kész, botmixerrel pürésítjük, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis folyadékot.
- Átpasszírozzuk, és melegen tartjuk. (Az eredeti receptben kukoricaliszttel vagy keményítővel sűrítik, de nekem olyan szépen elfőtt a szósz, hogy a turmixolás után tökéletes lett az állaga, sőt, még egy kis alaplevet is adtam hozzá, hogy megfelelően folyjon).
A szendvicshez
- A steaket fél óráig szobahőmérsékleten pihentetjük, majd grillserpenyőbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, és oldalanként 3 perc alatt átsütjük.
- Ugyanabba a serpenyőben, ezzel egy időben mehet a kolbász is - csak neki több idő kell. Addig sütjük, míg szép ropogós nem lesz a bőre.
- Ha kész félretesszük, a serpenyőben maradt zsírban kicsit megpirítjuk a kenyérszeleteket.
- Egy szelet kenyérre teszünk egy szelet sajtot, majd a steak-et, a hosszában, majd felében elvágott kolbász negyedeket, még egy szelet sajtot, a sonkát még egy szelet sajtot, végül a tetejét.
- Arra ráteszünk még egy szelet sajtot, és hőálló tányéron 10 percre forró sütőbe tesszük (ha kell, grillfokozatra).
- Elkészítjük a tükörtojást, úgy hogy a sárgája ne szilárduljon meg teljesen.
- Ha kész a szendvics (szépen elolvadt rajta a sajt) kivesszük, a tetejére rakjuk a tükörtojást, és meglocsoljuk a szósszal. Bika mennyiségű sült krumplival tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 5499
- Feltöltés dátuma: 2018. július 23.
Ajánló
Forró sült krumpli. Sok, és szigorúan házi! :) A recept egy szendvicshez van, a szósz többre is elég. Ha tényleg készítünk mellé egy vödör sült krumplit, akkor 2 főre bőven elég, de krumpli nélkül is baromi laktató 1 főre.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Portó híres szendvicse, egy kicsit átdolgozva - ami tulajdonképpen teljesen megengedett, sok változata ismert. Húsimádóknak kötelező, hosszabb sztori pedig az ízHuszáron!