r
Nosalty Logó

Franchesinha

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Franchesinha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szószhoz

A szendvicshez

Összesen 2003 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szószhoz

A szendvicshez

Összesen 2003 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szószhoz

A szendvicshez

Összesen 136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.7 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5393.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    3206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    2508 micro
  • β-karotin
    6692 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 2003 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.7 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5393.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    3206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    2508 micro
  • β-karotin
    6692 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 2003 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    932 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A szendvicshez

Elkészítés

A szószhoz

  1. A hagymát és a répát finomra vágjuk. Egy szószós lábasban felolvasztjuk a vajat.
  2. Rádobjuk a hagymát és a répát, 5-10 percig kevergetve karamellizáljuk.
  3. Hozzáöntjük a whiskey-t, az alaplevet, a tejet, a sört, a paradicsompürét és a tabasco-t, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon 40 perc alatt sűrűre főzzük.
  4. Ha kész, botmixerrel pürésítjük, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis folyadékot.
  5. Átpasszírozzuk, és melegen tartjuk. (Az eredeti receptben kukoricaliszttel vagy keményítővel sűrítik, de nekem olyan szépen elfőtt a szósz, hogy a turmixolás után tökéletes lett az állaga, sőt, még egy kis alaplevet is adtam hozzá, hogy megfelelően folyjon).

A szendvicshez

  1. A steaket fél óráig szobahőmérsékleten pihentetjük, majd grillserpenyőbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, és oldalanként 3 perc alatt átsütjük.
  2. Ugyanabba a serpenyőben, ezzel egy időben mehet a kolbász is - csak neki több idő kell. Addig sütjük, míg szép ropogós nem lesz a bőre.
  3. Ha kész félretesszük, a serpenyőben maradt zsírban kicsit megpirítjuk a kenyérszeleteket.
  4. Egy szelet kenyérre teszünk egy szelet sajtot, majd a steak-et, a hosszában, majd felében elvágott kolbász negyedeket, még egy szelet sajtot, a sonkát még egy szelet sajtot, végül a tetejét.
  5. Arra ráteszünk még egy szelet sajtot, és hőálló tányéron 10 percre forró sütőbe tesszük (ha kell, grillfokozatra).
  6. Elkészítjük a tükörtojást, úgy hogy a sárgája ne szilárduljon meg teljesen.
  7. Ha kész a szendvics (szépen elolvadt rajta a sajt) kivesszük, a tetejére rakjuk a tükörtojást, és meglocsoljuk a szósszal. Bika mennyiségű sült krumplival tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5463
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 23.

Ajánló

Forró sült krumpli. Sok, és szigorúan házi! :) A recept egy szendvicshez van, a szósz többre is elég. Ha tényleg készítünk mellé egy vödör sült krumplit, akkor 2 főre bőven elég, de krumpli nélkül is baromi laktató 1 főre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Portó híres szendvicse, egy kicsit átdolgozva - ami tulajdonképpen teljesen megengedett, sok változata ismert. Húsimádóknak kötelező, hosszabb sztori pedig az ízHuszáron!

Hozzávalók

A szószhoz

A szendvicshez

Címlapról ajánljuk