r
Nosalty Logó

Fokhagymás-zöldséges sertéshús kapros-joghurtos öntettel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fokhagymás-zöldséges sertéshús kapros-joghurtos öntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hús elkészítése

Öntet elkészítése

Tálalás

Összesen 804 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hús elkészítése

Öntet elkészítése

Tálalás

Összesen 4019 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hús elkészítése

Öntet elkészítése

Tálalás

Összesen 111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    530 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1115 micro
  • β-crypt
    228 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 804 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.4 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7169.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1171 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    705 mg
  • Foszfor
    3744 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2650.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1340 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    668 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    836 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    911 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    5577 micro
  • β-crypt
    1140 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3344 micro
Összesen 4019 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A hús elkészítése

Öntet elkészítése

Tálalás

Elkészítés

A hús elkészítése

  1. A zöldségeket, a vöröshagyma és a fokhagyma kivételével, 1x1 cm nagyságú kockákra vágjuk, majd kevés olajon átsütjük őket. Sóval, borssal ízesítjük, a legvégén hozzáadjuk a felvágott petrezselymet. Miután megpuhult minden zöldség, de még éppen roppanós, lekapcsoljuk, és félretesszük. Lehet beletenni borsót, cukkinit, padlizsánt is ízlés és évszak szerint.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, és egy edényben olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadunk egy evőkanál pirospaprikát. Kevés vízzel felöntjük, hogy a paprika ne égjen le, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, bőven teszünk rá borsot, egy kis majorannát, aki szereti a csípőset, tehet bele egy darabka erős paprikát (szárított), én mindig szoktam.:)
  3. Amikor a hús szinte teljesen kész van, rányomjuk a négy gerezd fokhagymát. Ki milyen intenzíven szereti a fokhagymát, szerintem ehhez a húsmennyiséghez ez teljesen megfelel, pedig az intenzív ízek szerelmese vagyok.
  4. Ha a hús megfőtt, az ízek összeértek, lekapcsoljuk a ragu alatt a tüzet, majd összekeverjük az előzetesen elkészített zöldségekkel.

Öntet elkészítése

  1. Miközben a hús készül, meg lehet csinálni az öntetet. Valahogy így kell a tzatziki öntetet is készíteni, de nekem ez is teljesen megfelelt.
  2. Az uborkát legyaluljuk, mint a tököt szokás a főzelékhez (lehet nagyon apró kockákra is vágni). Nem kell mindet beletenni, ezt akkor lehet látni, hogy elegendő-e, ha ráöntjük a joghurtot. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, a két gerezd fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük, majd lefedve betesszük a hűtőbe tálalásig.

Tálalás

  1. Én hasábburgonyával szoktam tálalni, úgy gyros-os jellege van, de lehet hozzá csinálni tortilla lapokat is, először azzal ettük mi is.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1171
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első receptem, amit teljesen magamtól találtam ki. Szerintem a főzés művészet, így az alapanyagokkal bátran lehet kísérletezni, a mennyiségek csak ajánlásként vannak odaírva, én sosem mérek le szinte semmit főzéskor. Hihetetlen finom fogás, gyorsan elkészül.

Hozzávalók

A hús elkészítése

Öntet elkészítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...