Fokhagymás-zöldséges sertéshús kapros-joghurtos öntettel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
A hús elkészítése
-
10 kcal
-
20g csemegekukorica17 kcal
-
18g lilahagyma7 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
28 kcal
Öntet elkészítése
-
60g joghurt37 kcal
-
80g kígyóuborka12 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
36g kapor15 kcal
Tálalás
-
200g hasábburgonya294 kcal
Összesen
804
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
A hús elkészítése
-
49 kcal
-
100g csemegekukorica86 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Öntet elkészítése
-
300g joghurt183 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
180g kapor77 kcal
Tálalás
-
1000g hasábburgonya1470 kcal
Összesen
4019
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
A hús elkészítése
-
1 kcal
-
2.8g csemegekukorica2 kcal
-
2.5g lilahagyma1 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
28.2g darált sertéshús51 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Öntet elkészítése
-
8.5g joghurt5 kcal
-
11.3g kígyóuborka2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.1g kapor2 kcal
Tálalás
-
28.2g hasábburgonya41 kcal
Összesen
111
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.9 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1433.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 749 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 530 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 167 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1115 micro
-
β-crypt 228 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 669 micro
Összesen
804
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 254.4 g
Zsír
-
Összesen 183.7 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 669 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7169.7 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 1171 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 705 mg
-
Foszfor 3744 mg
-
Nátrium 1276 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 349.2 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2650.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1340 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 668 mg
-
D vitamin: 186 micro
-
K vitamin: 836 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 911 micro
-
Kolin: 822 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 96 micro
-
β-karotin 5577 micro
-
β-crypt 1140 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3344 micro
Összesen
4019
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
A hús elkészítése
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 közepes db lilahagyma
-
1 csipet kapor
-
1 kg darált sertéshús
-
1 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
2 ek napraforgó olaj
Öntet elkészítése
Tálalás
-
1 kg hasábburgonya
Elkészítés
A hús elkészítése
- A zöldségeket, a vöröshagyma és a fokhagyma kivételével, 1x1 cm nagyságú kockákra vágjuk, majd kevés olajon átsütjük őket. Sóval, borssal ízesítjük, a legvégén hozzáadjuk a felvágott petrezselymet. Miután megpuhult minden zöldség, de még éppen roppanós, lekapcsoljuk, és félretesszük. Lehet beletenni borsót, cukkinit, padlizsánt is ízlés és évszak szerint.
- A vöröshagymát felkockázzuk, és egy edényben olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadunk egy evőkanál pirospaprikát. Kevés vízzel felöntjük, hogy a paprika ne égjen le, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, bőven teszünk rá borsot, egy kis majorannát, aki szereti a csípőset, tehet bele egy darabka erős paprikát (szárított), én mindig szoktam.:)
- Amikor a hús szinte teljesen kész van, rányomjuk a négy gerezd fokhagymát. Ki milyen intenzíven szereti a fokhagymát, szerintem ehhez a húsmennyiséghez ez teljesen megfelel, pedig az intenzív ízek szerelmese vagyok.
- Ha a hús megfőtt, az ízek összeértek, lekapcsoljuk a ragu alatt a tüzet, majd összekeverjük az előzetesen elkészített zöldségekkel.
Öntet elkészítése
- Miközben a hús készül, meg lehet csinálni az öntetet. Valahogy így kell a tzatziki öntetet is készíteni, de nekem ez is teljesen megfelelt.
- Az uborkát legyaluljuk, mint a tököt szokás a főzelékhez (lehet nagyon apró kockákra is vágni). Nem kell mindet beletenni, ezt akkor lehet látni, hogy elegendő-e, ha ráöntjük a joghurtot. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, a két gerezd fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük, majd lefedve betesszük a hűtőbe tálalásig.
Tálalás
- Én hasábburgonyával szoktam tálalni, úgy gyros-os jellege van, de lehet hozzá csinálni tortilla lapokat is, először azzal ettük mi is.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1171
- Feltöltés dátuma: 2016. július 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az első receptem, amit teljesen magamtól találtam ki. Szerintem a főzés művészet, így az alapanyagokkal bátran lehet kísérletezni, a mennyiségek csak ajánlásként vannak odaírva, én sosem mérek le szinte semmit főzéskor. Hihetetlen finom fogás, gyorsan elkészül.