Fokhagymás-spenótos-csirkés pizza salátával
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pizzatésztához
-
38g rétesliszt137 kcal
-
88g finomliszt319 kcal
-
6 kcal
-
75g víz0 kcal
-
0 kcal
-
1g barna cukor5 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A pizzaszószhoz
-
25g vaj179 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
125g tej70 kcal
-
2g só0 kcal
A feltéthez
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
75g spenót12 kcal
-
8g fűszersó0 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
50g cheddar sajt202 kcal
-
25g kéksajt88 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
A salátához
-
125g salátakeverék16 kcal
-
68g koktélparadicsom12 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
-
48g pesto185 kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pizzatésztához
-
150g rétesliszt546 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
23 kcal
-
300g víz0 kcal
-
0 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
7g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A pizzaszószhoz
-
100g vaj717 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
500g tej280 kcal
-
7g só0 kcal
A feltéthez
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
300g spenót50 kcal
-
30g fűszersó0 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
200g cheddar sajt806 kcal
-
100g kéksajt353 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A salátához
-
500g salátakeverék65 kcal
-
272g koktélparadicsom49 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
190g pesto741 kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pizzatésztához
-
3.5g rétesliszt13 kcal
-
8.3g finomliszt30 kcal
-
0.2g instant élesztő1 kcal
-
7.1g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g barna cukor0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
A pizzaszószhoz
-
2.4g vaj17 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
11.8g tej7 kcal
-
0.2g só0 kcal
A feltéthez
-
11.8g csirkemellfilé14 kcal
-
7.1g spenót1 kcal
-
0.7g fűszersó0 kcal
-
4.7g mozzarella14 kcal
-
4.7g cheddar sajt19 kcal
-
2.4g kéksajt8 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
A salátához
-
11.8g salátakeverék2 kcal
-
6.4g koktélparadicsom1 kcal
-
4g lilahagyma1 kcal
-
4.7g kígyóuborka1 kcal
-
4.5g pesto18 kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 84.2 g
Zsír
-
Összesen 88.4 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8176.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 1049 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 1058 mg
-
Nátrium 5769 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 558.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 981 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 412 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 479 micro
-
α-karotin 74 micro
-
β-karotin 5978 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 1750 micro
-
Lut-zea 8239 micro
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 336.9 g
Zsír
-
Összesen 353.6 g
-
Telített zsírsav 162 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1011 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32704.9 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 433 mg
-
Kálcium 4195 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 708 mg
-
Foszfor 4231 mg
-
Nátrium 23076 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 569.4 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 2234.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3926 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 1649 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1340 micro
-
Kolin: 699 mg
-
Retinol - A vitamin: 1916 micro
-
α-karotin 296 micro
-
β-karotin 23914 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 6999 micro
-
Lut-zea 32958 micro
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 772.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 545 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 565 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 165 micro
-
Lut-zea 779 micro
Hozzávalók
A pizzatésztához
-
150 g rétesliszt
-
350 g finomliszt
-
7 g instant élesztő
-
3 dl víz
-
2 teáskanál olasz fűszerkeverék
-
1 teáskanál barna cukor
-
1 tk só
-
1 ek olívaolaj
A pizzaszószhoz
-
100 g vaj
-
100 g finomliszt
-
4 gerezd fokhagyma
-
0.5 l tej
-
1 tk só
A feltéthez
-
500 g csirkemellfilé
-
300 g spenót
-
30 g fűszersó
-
200 g mozzarella
-
200 g cheddar sajt
-
100 g kéksajt
-
1 ek olívaolaj
A salátához
-
500 g salátakeverék
-
16 db koktélparadicsom
-
1 nagy fej lilahagyma
-
0.5 db kígyóuborka
-
190 g pesto
Elkészítés
A pizzatésztához
- A langyos vízben feloldjuk a cukrot, majd beleszórjuk az élesztőt, félretesszük. Alisztet kimérjük, és átszitáljuk, majd a sót, az olasz fűszerkeveréket hozzáadjuk, és összekeverjük. A kenyérsütőgép aljára öntjük az élesztős vizet, a tetejére szórjuk a lisztet, majd a lisztre az olívaolajat. A kenyérsütőgépetdagasztás üzemmódraállítjuk, ami az én gépemmel ez1,5 órátvesz igénybe.
- Amíg a tésztánk készül, felteszünk forralni vizet egy edényben, ez arra kell majd, hogy leforrázzuk vele a spenótot. Ha nem kaptunk bébi spenótot, akkor az "öreg" spenót szárát érdemes eltávolítani, és eldobni, de a bébi spenótét nem kell, csak alaposan átmosni, és kisebb darabokra vágni.
- Tegyük bele egy hőálló tálba, és amikor felforrt a víz, egyszerűen öntsük rá a spenótra, teljesen lepje el a víz, és így hagyjuk pár percet állni.
- Addig a csirkemellet csíkozzuk fel vékony darabokra, majd az olívaolajjal keverjük össze a fűszerkeveréket, amivel végül dörzsöljük be a húst, pár percet ezt is hagyjuk állni. Addig a spenótot szűrjük le, tegyük félre.
- Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt, és picit ropogósra pirítsuk (kb. 20 perc)a csirkecsíkokat, majd tegyük félre.
- Egy lábasbankis lángon olvasszuk fel a vajat, a fokhagymát futtassuk meg rajta, majd a lisztet adjuk hozzá, és keverjük el a vajjal, de vigyázzunk, nehogy leégjen. Mikor összekevertük, húzzuk le a tűzről, és folytonos kevergetés közben a hideg tejet lassan, kis adagokban adjuk hozzá. (Én erre egy habverőt használok, mivel azzal egyszerűbb csomómentesre keverni a szószt.) Ha nagyon sűrű lett, akkor több tejet adjunk hozzá, egy picit tegyük vissza a tűzre, és kis lángon, kevergetve egy tejföl sűrűségű szósszá sűrítjük. A végén hozzáadjuk a sót is.
- Amikor a kelesztőprogram befejeződött, a sütőt 220 fokra és hőlégkeverésesre állítjuk. A megkelt tésztát egy lisztezett gyúródeszkán kb. 1cm vastagra és téglalap formára nyújtjuk, majd a kiolajozott tepsibe helyezzük, és a kezünkkel a széleit picit kihúzogatjuk a tepsi szegélyre.
- Vékonyan megkenjük a fokhagymás szósszal, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a spenótot, utána a csirkecsíkokat, majd a tetejére tesszük a reszelt sajtkeveréket, és rámorzsoljuk a tetejére a rokfort sajtot.
- A sütőt levesszük 200 fokra, és kb. 20-25 percigsütjük a pizzát, amíg a sajt szépen rápirul. Az asztalra kerüljön ketchup, barnaszósz és hot pepper szósz, amivel - ízléstől függően - a pizzánk tetejét meglocsolhatjuk. Én speciel a hot pepper szószt választanám. :)
- Az előre összedarabolt saláta alaphoz adjunk még hozzá darabolt lilahagymát, kígyóuborkát és félbevágott koktél paradicsomokat. Tálaláskor tetszés szerinti pesto szószt tegyünk rá.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 45x35x3
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2977
- Feltöltés dátuma: 2013. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pár évvel ezelőtt az interneten keresgélve találtam ezt a kiváló pizza alaptészta receptet. Az évek során kipróbáltam különböző feltétekkel, szósszal, de ez a változat vezeti nálunk a legtöbbször elkészített pizzák listáját. A családom örök kedvence lett. A különlegessége ennek a pizzának leginkább az, hogy fokhagymás pizzaszósszal van készítve, nem a megszokott paradicsomos alappal. A másik szexepilje, hogy kenyérsütőgépben készül a tésztája. Bevallom, én nem nagyon szeretek a tészta dagasztással-kelesztéssel bíbelődni, ezért mindig a kenyérsütőgépemmel csináltatom ezt a munkafolyamatot, bármilyen kelesztett tésztáról is essen szó. Így időt is megtakarítunk, ez esetben amíg készül a tészta, addig elkészül a pizzaszószunk, a pizzafeltétünk és a salátánk is. De természetesen, aki a kézi dagasztásban jobban hisz, az csinálhatja kézzel, a recept úgy is működik. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti ezt a remek ételt!