r
Nosalty Logó

Fokhagymás-spenótos-csirkés pizza salátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Monique
Fokhagymás-spenótos-csirkés pizza salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

A salátához

Összesen 1719 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

A salátához

Összesen 6875 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

A salátához

Összesen 163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8176.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    5769 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    5978 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    8239 micro
Összesen 1719 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    336.9 g

Zsír

  • Összesen
    353.6 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32704.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    433 mg
  • Kálcium
    4195 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    708 mg
  • Foszfor
    4231 mg
  • Nátrium
    23076 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2234.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3926 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    1649 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1340 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1916 micro
  • α-karotin
    296 micro
  • β-karotin
    23914 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    6999 micro
  • Lut-zea
    32958 micro
Összesen 6875 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    165 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

A salátához

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. A langyos vízben feloldjuk a cukrot, majd beleszórjuk az élesztőt, félretesszük. Alisztet kimérjük, és átszitáljuk, majd a sót, az olasz fűszerkeveréket hozzáadjuk, és összekeverjük. A kenyérsütőgép aljára öntjük az élesztős vizet, a tetejére szórjuk a lisztet, majd a lisztre az olívaolajat. A kenyérsütőgépetdagasztás üzemmódraállítjuk, ami az én gépemmel ez1,5 órátvesz igénybe.
  2. Amíg a tésztánk készül, felteszünk forralni vizet egy edényben, ez arra kell majd, hogy leforrázzuk vele a spenótot. Ha nem kaptunk bébi spenótot, akkor az "öreg" spenót szárát érdemes eltávolítani, és eldobni, de a bébi spenótét nem kell, csak alaposan átmosni, és kisebb darabokra vágni.
  3. Tegyük bele egy hőálló tálba, és amikor felforrt a víz, egyszerűen öntsük rá a spenótra, teljesen lepje el a víz, és így hagyjuk pár percet állni.
  4. Addig a csirkemellet csíkozzuk fel vékony darabokra, majd az olívaolajjal keverjük össze a fűszerkeveréket, amivel végül dörzsöljük be a húst, pár percet ezt is hagyjuk állni. Addig a spenótot szűrjük le, tegyük félre.
  5. Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt, és picit ropogósra pirítsuk (kb. 20 perc)a csirkecsíkokat, majd tegyük félre.
  6. Egy lábasbankis lángon olvasszuk fel a vajat, a fokhagymát futtassuk meg rajta, majd a lisztet adjuk hozzá, és keverjük el a vajjal, de vigyázzunk, nehogy leégjen. Mikor összekevertük, húzzuk le a tűzről, és folytonos kevergetés közben a hideg tejet lassan, kis adagokban adjuk hozzá. (Én erre egy habverőt használok, mivel azzal egyszerűbb csomómentesre keverni a szószt.) Ha nagyon sűrű lett, akkor több tejet adjunk hozzá, egy picit tegyük vissza a tűzre, és kis lángon, kevergetve egy tejföl sűrűségű szósszá sűrítjük. A végén hozzáadjuk a sót is.
  7. Amikor a kelesztőprogram befejeződött, a sütőt 220 fokra és hőlégkeverésesre állítjuk. A megkelt tésztát egy lisztezett gyúródeszkán kb. 1cm vastagra és téglalap formára nyújtjuk, majd a kiolajozott tepsibe helyezzük, és a kezünkkel a széleit picit kihúzogatjuk a tepsi szegélyre.
  8. Vékonyan megkenjük a fokhagymás szósszal, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a spenótot, utána a csirkecsíkokat, majd a tetejére tesszük a reszelt sajtkeveréket, és rámorzsoljuk a tetejére a rokfort sajtot.
  9. A sütőt levesszük 200 fokra, és kb. 20-25 percigsütjük a pizzát, amíg a sajt szépen rápirul. Az asztalra kerüljön ketchup, barnaszósz és hot pepper szósz, amivel - ízléstől függően - a pizzánk tetejét meglocsolhatjuk. Én speciel a hot pepper szószt választanám. :)
  10. Az előre összedarabolt saláta alaphoz adjunk még hozzá darabolt lilahagymát, kígyóuborkát és félbevágott koktél paradicsomokat. Tálaláskor tetszés szerinti pesto szószt tegyünk rá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 45x35x3
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2977
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Pár évvel ezelőtt az interneten keresgélve találtam ezt a kiváló pizza alaptészta receptet. Az évek során kipróbáltam különböző feltétekkel, szósszal, de ez a változat vezeti nálunk a legtöbbször elkészített pizzák listáját. A családom örök kedvence lett. A különlegessége ennek a pizzának leginkább az, hogy fokhagymás pizzaszósszal van készítve, nem a megszokott paradicsomos alappal. A másik szexepilje, hogy kenyérsütőgépben készül a tésztája. Bevallom, én nem nagyon szeretek a tészta dagasztással-kelesztéssel bíbelődni, ezért mindig a kenyérsütőgépemmel csináltatom ezt a munkafolyamatot, bármilyen kelesztett tésztáról is essen szó. Így időt is megtakarítunk, ez esetben amíg készül a tészta, addig elkészül a pizzaszószunk, a pizzafeltétünk és a salátánk is. De természetesen, aki a kézi dagasztásban jobban hisz, az csinálhatja kézzel, a recept úgy is működik. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti ezt a remek ételt!

Hozzávalók

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...