r
Nosalty Logó

Flódni torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Flódni torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Az almatöltelékhez

A lekváros réteghez

Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Az almatöltelékhez

A lekváros réteghez

Összesen 11055 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Az almatöltelékhez

A lekváros réteghez

Összesen 292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.1 g

Zsír

  • Összesen
    569 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    196 g
  • Koleszterin
    1552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8945 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    3468 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1274 mg
  • Foszfor
    3675 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1336.6 g
  • Cukor
    736 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    1406.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2319 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2243 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1249 micro
Összesen 11055 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Az almatöltelékhez

A lekváros réteghez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta összeállítása:
  2. A lisztet a sóval, cukorral összekeverjük, ezután késes robotgépben a vajjal és a zsírral morzsalékos állagúra dolgoztatjuk. (Természetesen a kétkezi módszer is követhető, de én a gombnyomásossal jobb eredményt szoktam elérni:)
  3. Ezután tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd fóliába csomagolva megy a hűtőbe. Mialatt pihen, elkészítjük a töltelékeket.
  4. Töltelék elkészítése:
  5. A mák, illetve diótöltelékhez dukáló bort és cukrot összemelegítjük gyöngyözésig, majd fele-fele arányban a mákra, illetve a dióra öntjük. Belerakjuk mindkettőbe a többi hozzávalót is, és hűtjük.
  6. A diótöltelékbe a tojássárgáját csak akkor keverjük bele, ha már langyosra hűlt.
  7. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, a borban megpároljuk a cukorral, fahéjjal együtt, majd ezt is kihűtjük.
  8. Összeállítás:
  9. Az eltelt idő elég a tésztánknak, amit a hűtőből kivéve öt részre osztunk, és lisztezett deszkán tortaforma méretűre nyújtunk. Nem egyszerű művelet, kicsit szakadozhat is a tésztánk, legyünk óvatosak vele!
  10. Kivajazott, kilisztezett, kapcsos tortaformában sütjük. Beletesszük az első tésztalapot, erre rákenjük a diókrémet. Beterítjük a 2. lappal, amire jön a máktöltelék. Jön a 3. lap, amire az almát halmozzuk, majd a 4. lap.
  11. Itt jön az összeállítás egyik legkényesebb része szerintem, a lekvár. Mivel a jó szilvalekvár igen sűrű, ezért én ezt is szoktam kevés borral higítani, hogy kenhető legyen. Ne sajnáljuk belőle, igen finom, pikáns ízt kölcsönöz.
  12. Záróakkordként beterítjük az 5. lappal, amit egy hústűvel több helyen átszúrkálunk, sőt az egész tortánkat, az aljáig.
  13. Előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük, kb. 1 órán keresztül.
  14. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, és itt jön a legnehezebb része, csak másnap vesszük le róla a tortakarikát, és ekkor szeleteljük!
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 393
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 123
  • Össznézettség: 72523
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 31.

Ajánló

Fogyókúra ideje alatt inkább felejtsük el! :) De akinek ezzel nem kell törődnie..egy bögre forró teával..nyami!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Flódni..sokáig azt se tudtam, mit jelent. Nálunk soha nem volt ez a sütemény az asztalon, anyukám talán mai napig sem evett még ilyet. Már felnőtt fejjel ismertem meg ezt a csodát, a szerelmem révén, akinek ez a kedvenc sütije. Sokáig csak messziről csodáltam, cukrászdában ettem, de eljött egy bizonyos szülinap, mikor úgy gondoltam, egy életem, egy halálom, kipróbálom. Elkezdtem keresgélni az eredeti receptet, de rá kellett jönnöm,hogy ezt is, ahány ház, annyiféleképp készítik. Így a sokféléből összegyúrtam egy olyat, ami nekem is szimpatikusnak tűnt, és megleptem vele az én drágámat. Mondanom se kell, imádta! Bonyolultnak tűnik, nem is a legegyszerűbb süti, amivel találkoztam eddig, de megéri elkészíteni. Semmihez sem fogható ízvilága, a bor és a szilvalekvár lehelletnyi pikánsságot kölcsönöz. Vigyázat! Függőséget okozhat!:)

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Az almatöltelékhez

A lekváros réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...