r
Nosalty Logó

Flädlesuppe, a sváb palacsintaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Flädlesuppe, a sváb palacsintaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

húsleves

levesbetét

Összesen 117 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

húsleves

levesbetét

Összesen 692 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

húsleves

levesbetét

Összesen 19 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    837 micro
  • β-karotin
    2334 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 117 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1878.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2705.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1530 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    613 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    5020 micro
  • β-karotin
    14002 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1314 micro
  • Lut-zea
    3163 micro
Összesen 692 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    37 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 19 kcal

Hozzávalók

húsleves

levesbetét

Elkészítés

húsleves

  1. A csontot, a hagymát és a fokhagymát közepes méretű lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőségesen ellepi (1,5-2 liter).
  2. Alacsony lángon addig melegítjük, míg majdnem felforr - addig a pontig, amikor már nagyon jönnek a buborékok alulról, a vízfelszínt is erősen remegtetik, de még éppen nem forr. Ekkor takarék lángra tesszük, lefedjük, és 1,5 órát főzzük így. Nagyon figyeljünk rá, hogy egyáltalán nem szabad forrnia, attól ugyanis zavarossá válik a leves.
  3. Hozzáadjuk a karalábét, a zellert, a paprikát és a paradicsomokat. Továbbra is alacsony lángon tartva főzzük még 1-1,5 órát. Ha szükséges, habozzuk le.
  4. Jöhetnek bele a répák, a szárzeller, a só és az egész feketebors. És még több főzés: mivel végig alacsony lánggal dolgozunk, egészen nyugodtan hagyhatjuk még 2-3 órát főni, de akár többet is. Szükség esetén az elfőtt víz egy részét is pótolhatjuk.
  5. Végül jöhet bele a petrezselyem - ezt érdemes egy főző- vagy teatojásba tenni. Így főzzük még 20-30 percet.
  6. A kész levesből szedjük ki a zöldségeket és a csontot, majd hagyjuk hűlni és ülepedni.
  7. Szűrjük át szűrő és steril gézlap párosán (vagy két, sűrű szövésű szitán), majd használhatjuk is.

levesbetét

  1. Az alapanyagokat turmixgépben csomómentesre összedolgozzuk. A palacsintatésztánál egy leheletnyit sűrűbbnek kell lennie, és tojásosabb ízűnek.
  2. Palacsintasütőt vékonyan megkenünk olajjal, és kisütjük a palacsintákat.
  3. A kész palacsintákat feltekerjük, és félcenti-centi vékony csíkokra vágjuk.
  4. A forró levessel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 14690
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Flädlesuppe, a sváb palacsintaleves
Rosanics Petra 351 recept

A Flädlesuppe egy tradicionális sváb húsleves, aminek különlegességét a betétként tálalt, palacsintaszerű tészta adja - ezért is nevezzük magyarul palacsintalevesnek is. Ikertestvére az osztrák Frittatensuppe, amibe azonban vastagabb tészta kerül. A palacsintaszerű betét áttetsző húslevesbe (gyakorlatilag alaplébe) kerül, zöldségeknek nincs helye a tányérban. Hagyományosan marhacsontból szokás a levest főzni, de ha éppen sertés vagy valamilyen szárnyas van otthon, azzal is érdemes kipróbálni - ez is egy darabka sertéscsontból készült.

Hozzávalók

húsleves

levesbetét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...