r
Nosalty Logó

Fitt lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fitt lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 995 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 5969 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 188 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3281.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    778 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    1441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    1657 micro
  • β-karotin
    4184 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6712 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 995 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    343 g

Zsír

  • Összesen
    348.7 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19687 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    4669 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    856 mg
  • Foszfor
    5097 mg
  • Nátrium
    8645 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1297.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4657 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    301 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    1054 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2155 micro
  • α-karotin
    9943 micro
  • β-karotin
    25102 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    40272 micro
  • Lut-zea
    1895 micro
Összesen 5969 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    313 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1269 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Tészta

Ragu

Besamel

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A zabpelyhet liszt állagúra daráljuk. Hozzáadjuk a 2 tojást és a sót. Összegyúrjuk.
  2. Négy részre vesszük. Lisztezett (nálam teljes kiőrlésű liszt) nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk. Nem lesz olyan vékony, mint a sima tészta, erre figyeljünk. A tepsit/jénait a tésztára helyezzük, és körbevágjuk. Kicsit még levágunk minden oldaláról, majd 3 részre vágjuk.
  3. A levágott részeket a többihez gyúrjuk, majd a nyújt-vág folyamatot még 3x megismételjük.
  4. Forró vízben 5 perc alatt hármasával kifőzzük.
  5. Nem baj, ha nem használjuk fel a teljes tésztát, nekem is maradt egy nagyobb gombócnyi. Ha nagyobb a tepsi, lehet, hogy kell az egész. Ki kell tapasztalni.

Ragu

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, pirítjuk.
  2. A répát apróra daraboljuk, és a hagymához adjuk. Pár percig pároljuk.
  3. Mehet bele a darált hús. Ha elkezd fehéredni, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Készre főzzük.

Besamel

  1. Egy lábasban a vajat megolvasztjuk.
  2. Apránként hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük.
  3. Ezután lassan hozzáöntjük a tejet, folyamatosan keverve, hogy egyenletes legyen. Beletesszük a fűszereket, és főzzük, míg sűrű krémet nem kapunk.

Összeállítás

  1. Tészta, besamel, ragu, sajt. Ezt 3x megismételjük.
  2. A tetejére még egy réteg tészta, erre besamel és jó sok sajt.
  3. 40-50 percig sütjük, míg a sajt meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7213
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a lasagne-t, de a boltban kapható tészták nem éppen nekem valók, így diéta alatt. Igaz, hogy a zabpehely is szénhidrát, de ez egészséges fajta szénhidrát. :) Aki még diétásabbra szeretné, az a tejet kókusztejre/mandulatejre cserélheti. A sajt pedig lehet egy light fajta vagy mozzarella (attól, hogy zsíros, még egészséges). Nekem nagyon ízlett. 

Hozzávalók

Tészta

Ragu

Besamel

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...