r
Nosalty Logó

Fetás káposztasalátával töltött sült édesburgonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Fetás káposztasalátával töltött sült édesburgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sült édesburgonyához

A lilakáposzta-salátához

Az öntethez és a díszítéshez

Összesen 462 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sült édesburgonyához

A lilakáposzta-salátához

Az öntethez és a díszítéshez

Összesen 1849 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sült édesburgonyához

A lilakáposzta-salátához

Az öntethez és a díszítéshez

Összesen 111 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    1466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    9354 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    19 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 462 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8550.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1229 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1072 mg
  • Nátrium
    5865 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    941.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3306 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    776 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    37417 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    75 micro
  • Lut-zea
    3755 micro
Összesen 1849 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2282 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A sült édesburgonyához

A lilakáposzta-salátához

Az öntethez és a díszítéshez

Elkészítés

A sült édesburgonyához

  1. Az édesburgonyákat kifejezetten tisztításra használt szivaccsal átdörgöljük, mossuk, és felezés után a vágott felüket késsel óvatosan bevágjuk keresztbe úgy, minta kis kockákat szeretnénk kivágni belőle. Ez azért kell, hogy jobban beszívja a rálocsolt finomságokat.
  2. Egy tálban összekeverünk mézet szójaszósszal, citromlével, sóval, borssal ebbe forgatjuk, és később, ezzel kenjük meg az édesburgonyákat.
  3. Vágott résszel lefelé, sütőpapírral kibélelt sütőtálcára tesszük az édesburgonyát, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.

A lilakáposzta-salátához

  1. Serpenyőben megpirítjuk az aprított mogyorót vagy a diót.

Az öntethez és a díszítéshez

  1. Ha a burgonya belseje már megpuhult, megfordítjuk a tálcán, megkenjük a maradék mézes-szójaszószos kencével és visszatoljuk a sütőbe léggrillező fokozaton, hogy kb. 8-10 perc alatt meg is piruljon.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A lila káposztát vékonyan szeljük, enyhén lesózzuk egy tálban, aztán 5-10 perc után lemossuk, kinyomkodjuk. Hozzátördeljük a fetát és az aprított, pirított mogyorót, egy kis citromlével, ízlés szerint sóval, borssal, chilipehellyel ízesítjük.
  3. Ezalatt megcsináljuk az öntetet, egy kisebb tálban rugós keverővel vagy habverővel krémesre keverjük az olajat mustárral és citromlével, hozzáadjuk a mézet, a görög joghurtot és fűszereket, ezekkel is kikeverjük. Esetleg flakonba tölthetjük, ennek segítségével szebben tudjuk majd díszíteni a töltött burgonyát.
  4. A megpirult tetejű édesburgonyát kivesszük a sütőből, egy kanál kerek felével lenyomkodjuk a közepét. Kimélyítjük a tölteléknek, amivel meg is töltjük, odahalmozzuk a káposztás-fetás-diós keveréket.
  5. Tálalásnál öntettel locsoljuk, majd frissen aprított zöldfűszerekkel díszítjük, esetleg plusz pirított mogyoróval vagy dióval szórjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 435
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 07.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: vegetáriánus ünnepi receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Töltött édesburgonya ennél jobb feltétet még nem kapott. A fetás, pirított diós vagy mogyorós lilakáposzta-saláta csodálatosan mutat rajta, és ízben is nagyon jól áll neki.

Hozzávalók

A sült édesburgonyához

A lilakáposzta-salátához

Az öntethez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...