r
Nosalty Logó

Feketeerdő varrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő varrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A meggyes töltelékhez

A fondantalapozó krémhez

A fondanthoz

Összesen 1079 kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A meggyes töltelékhez

A fondantalapozó krémhez

A fondanthoz

Összesen 12927 kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A meggyes töltelékhez

A fondantalapozó krémhez

A fondanthoz

Összesen 315 kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1079 kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    380.9 g
  • Telített zsírsav
    271 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4004.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1193 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1358 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2347.2 g
  • Cukor
    2052 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1866 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1695 micro
Összesen 12927 kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliás krémhez

A meggyes töltelékhez

A fondantalapozó krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: A cukrot és a tojásokat szétválasztás nélkül nagyon habosra keverjük, míg szép fényes, világos masszát kapunk.
  2. A keményítőt, lisztet, sütőport és kakaóport alaposan összekeverjük, és óvatosan, hogy ne törjön, a cukros masszához keverjük.
  3. Egy 26 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, ha kihűlt, 3 vékonyabb tortalapra vágjuk.
  4. Meggykompót: A fagyasztott meggyet a cukorral és 1 dl vízzel felfőzzük, és a simára elkevert pudingporral sűrűbb kompótot főzünk, hagyjuk kihűlni.
  5. Vaníliás krém: A krémhez a pudingporból, cukorral, tejjel kissé keményebb pudingot főzünk. Ha kihűlt, óvatosan összekeverjük a felvert tejszínhabbal, és a reszelt csokival.
  6. Torta töltése: 1. Tortalap 2. Vaníliás krém és meggykompót fele 3. Tortalap 4. Vaníliás krém és meggykompót másik fele 5. Tortalappal zárunk, így stabilabb lesz a tortánk a bevonáshoz.
  7. Fondantalapozás: Ha kész a töltés, következik a vajkrémes alapozás. A habport, a tejet és a kókuszzsírt kézi habverővel elkeverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a porcukrot, és legalább 5 percig jó krémesre keverjük, majd vékonyan bevonjuk vele a tortánkat. Ha a vajkrém picit megszáradt, következhet a fondantos bevonás és minden egyéb dekoráció. Ha nem kész, nyújtható fondantot használunk, hanem otthon készítjük el azt is, akkor a tortakészítést érdemes 1-2 nappal korábban ezzel kezdenünk.
  8. Fondant készítése otthon: A zselatint hideg vízzel elkeverjük, ha megduzzadt, mikrohullámú sütőben alacsony hőfokon melegítjük csak annyira, hogy folyékony legyen, majd összekeverjük a sziruppal és 1 ek glicerinnel, majd ezt az egész folyadékot hozzáadjuk a 750 g porcukorhoz, és konyhai géppel simára keverjük. A maradék 250 g porcukrot nyújtódeszkára szórjuk, és kézzel folyamatosan gyúrjuk hozzá ehhez a masszához, addig amíg az összes porcukrot felvette, majd szép egynemű lesz.
  9. 24 óráig pihentessük légmentesen becsomagolva, kinyújtás előtt még egyszer alaposan gyúrjuk át, és színezzük, és készítsük el a dekorációs elemeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7455
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon kedvelem a formatortákat, mert nagy teret engednek a kreativitásnak, és igazi egyedi ajándékok is. Ezt a tortát a barátnőmnek készítettem szülinapjára, aki hobby szinten nagyon sokat varr és horgol. Az egyik kedvenc tortám :-)

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliás krémhez

A meggyes töltelékhez

A fondantalapozó krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...