r
Nosalty Logó

Fekete mole

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Fekete mole
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A moléhoz

A sáfrányos rizshez

Összesen 657 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A moléhoz

A sáfrányos rizshez

Összesen 3947 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A moléhoz

A sáfrányos rizshez

Összesen 123 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2436.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    1630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 657 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.7 g

Zsír

  • Összesen
    166.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14617.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    837 mg
  • Foszfor
    3072 mg
  • Nátrium
    9780 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.8 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    664 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 3947 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A moléhoz

A sáfrányos rizshez

Elkészítés

A moléhoz

  1. Egy nagyobb fazékban melegítsük az olajat közepes lángon 2-3 percig. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, elmorzsolt kenyeret és elmorzsolt tortillát, a karikára vágott banánt, a felaprított fokhagymát és a felkockázott paradicsomot.
  2. Időnként egyet keverve rajta főzzük kb. 10 percig.
  3. Adjuk hozzá a jól összevágott szárított chiliket (én az egész társulatot betettem a késes aprítóba, és nyomtam rajta kettőt hármat).
  4. Főzzük újabb 10 percig. Közben daráljuk le a diót, mandulát és földimogyorót. Keverjük össze a tahinivel, majd adjuk az egészet a fazék tartalmához. Főzzük kb. 5 percig, amíg kicsit meg nem barnul a massza.
  5. Vegyük le a lángot kicsit, adjuk hozzá a csokit, a sót, az ánizst, a cukrot és a mazsolát. Kevergessük, míg a csoki el nem olvad. Adjunk hozzá 2,5 deci alaplevet, és kis lángon, lefedve főzzük jó fél órán át, amíg sűrű és mahagóni színű nem lesz.
  6. Amíg fő, készítsük el a csirkét, a combokat mossuk le. Melegítsünk fel 3 ek zsírt, majd helyezzük rá a csirkecombokat, és közepes lángon, lefedve, időnként megforgatva kb. 20 perc alatt süssük át teljesen. A bőrt nyugodtan hagyjuk rajta, és süssük ropogósra. Ha kész, tegyük félre.
  7. A mole szósz alatt zárjuk el a gázt, és hagyjuk hűlni 10-15 percig. A felét tegyük át turmixgépbe, és adjuk hozzá a maradék alaplevet. Krémesítsük össze.
  8. Öntsük vissza a többihez, jól keverjük össze. Akkor jó, ha kb olyan sűrű, mint a ketchup. Melegítsük újra. A csirkecombokat a szósszal vastagon leöntve a rizzsel együtt melegen tálaljuk.

A sáfrányos rizshez

  1. A rizst átmossuk, és egy kanál olajon kicsit megfuttatjuk. Hozzáadjuk az alaplevet, sózzuk, majd hozzáadjuk a sáfrányt is. Kis lángon, a szokásos módon főzzük készre.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 20246
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mexikó híres szósza. Négy fő típusa van, a sárga, zöld, pueblai és a fekete, ami Oaxaca államból van. Minden háznál máshogy készítik, én igyekeztem egy olyan receptet találni, ami a legkevesebb extra hozzávalót kívánja, előre is elnézést kérek a sokfajta chili miatt. Bővebb sztori a blogon.

Hozzávalók

A moléhoz

A sáfrányos rizshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...