r
Nosalty Logó

Fekete mole

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Fekete mole
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A moléhoz

A sáfrányos rizshez

657
Kalória
29.9g
Fehérje
70g
Szénhidrátok
27.7g
Zsír
110.7g
Víz
103.4g
Koleszterin
5.6g
Rost
19.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A moléhoz

A sáfrányos rizshez

Összesen 657 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A moléhoz

A sáfrányos rizshez

Összesen 3947 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A moléhoz

A sáfrányos rizshez

Összesen 123 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2436.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    1630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    110.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 657 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.7 g

Zsír

  • Összesen
    166.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14617.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    837 mg
  • Foszfor
    3072 mg
  • Nátrium
    9780 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.8 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    664 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 3947 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

A moléhoz

  1. Egy nagyobb fazékban melegítsük az olajat közepes lángon 2-3 percig. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, elmorzsolt kenyeret és elmorzsolt tortillát, a karikára vágott banánt, a felaprított fokhagymát és a felkockázott paradicsomot.
  2. Időnként egyet keverve rajta főzzük kb. 10 percig.
  3. Adjuk hozzá a jól összevágott szárított chiliket (én az egész társulatot betettem a késes aprítóba, és nyomtam rajta kettőt hármat).
  4. Főzzük újabb 10 percig. Közben daráljuk le a diót, mandulát és földimogyorót. Keverjük össze a tahinivel, majd adjuk az egészet a fazék tartalmához. Főzzük kb. 5 percig, amíg kicsit meg nem barnul a massza.
  5. Vegyük le a lángot kicsit, adjuk hozzá a csokit, a sót, az ánizst, a cukrot és a mazsolát. Kevergessük, míg a csoki el nem olvad. Adjunk hozzá 2,5 deci alaplevet, és kis lángon, lefedve főzzük jó fél órán át, amíg sűrű és mahagóni színű nem lesz.
  6. Amíg fő, készítsük el a csirkét, a combokat mossuk le. Melegítsünk fel 3 ek zsírt, majd helyezzük rá a csirkecombokat, és közepes lángon, lefedve, időnként megforgatva kb. 20 perc alatt süssük át teljesen. A bőrt nyugodtan hagyjuk rajta, és süssük ropogósra. Ha kész, tegyük félre.
  7. A mole szósz alatt zárjuk el a gázt, és hagyjuk hűlni 10-15 percig. A felét tegyük át turmixgépbe, és adjuk hozzá a maradék alaplevet. Krémesítsük össze.
  8. Öntsük vissza a többihez, jól keverjük össze. Akkor jó, ha kb olyan sűrű, mint a ketchup. Melegítsük újra. A csirkecombokat a szósszal vastagon leöntve a rizzsel együtt melegen tálaljuk.

A sáfrányos rizshez

  1. A rizst átmossuk, és egy kanál olajon kicsit megfuttatjuk. Hozzáadjuk az alaplevet, sózzuk, majd hozzáadjuk a sáfrányt is. Kis lángon, a szokásos módon főzzük készre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 80 perc

Mexikó híres szósza. Négy fő típusa van, a sárga, zöld, pueblai és a fekete, ami Oaxaca államból van. Minden háznál máshogy készítik, én igyekeztem egy olyan receptet találni, ami a legkevesebb extra hozzávalót kívánja, előre is elnézést kérek a sokfajta chili miatt. Bővebb sztori a blogon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!