Tostada lap

Tostada lap

Leírás

A mexikói konyha egyik alapja. Kerek vagy kagyló formában kapható kemény és roppanós "kenyérpótló" melyet kukoricalisztből készítenek. Összehajtott változata taco, míg a lapos tostada néven ismert. Zöldségekkel, hússal és szószokkal öntetekkel megpakolva reggelire vagy étkezések között fogyasztják, de akárcsak a tortilla chips, mártogatósként is funkcionál.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Fénytől védett, száraz, hűvös helyen, légmentesen záródó dobozban vagy zacskóban.

100g Tostada lap

fehérjetartalom

6.15 g

zsírtartalom

22.513 g

szénhidráttartalom

64.43 g

víztartalom

3.32 g

gramm tostada lap?

Top ásványi anyagok

Nátrium

657 mg

Foszfor

203 mg

Kalcium

76 mg

Magnézium

76 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.363 g

Niacin - B3 vitamin

1.553 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.353 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.191 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

6.15 g

Zsír

telített zsírsav

7.011 g

egyszeresen telített zsírsav

7.217 g

többszörösen telített zsírsav

8.285 g

ásványi anyagok

Kalcium

76 mg

Vas

1.53 mg

Magnézium

76 mg

Foszfor

203 mg

Nátrium

657 mg

Cink

1.23 mg

Réz

0.148 mg

Mangán

0.363 mg

Szelén

2.2 µg

szénhidrát

rost

5.8 g

víz

3.32 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.353 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.094 mg

Niacin - B3 vitamin

1.553 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.191 mg

B6 vitamin

0.363 g

2 találat

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...