r
Nosalty Logó

Fekete erdő torta 12. - két lapos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bendika
Fekete erdő torta 12. - két lapos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 938 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 7493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 288 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 938 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    279.4 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6597.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1776 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    2794 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1173.7 g
  • Cukor
    578 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1451 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 7493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A joghurtban elkeverjük a sütőport és a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a kristálycukrot és a kakaóport, végül beletesszük a lisztet és az olajat.
  2. Margarinnal kikent tortaformába öntjük a masszát, majd betesszük az előmelegített sütőbe.
  3. Kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A kihűlt tortalapot kettévágjuk.
  4. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, a meggyből 12 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a maradékot pedig megszórjuk egy evőkanál porcukorral és fél teáskanál fahéjjal.
  5. A meggybefőtt levét a pudingporban a kristálycukorral és a fahéj másik felével sűrűre főzzük, majd a végén belekeverjük a meggyet.
  6. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
  7. A piskóta alját visszatesszük a tortaformába, majd megkenjük a tejszín felével, és az egész meggy-zselével. Utána ráhelyezzük a másik tortalapot, és a maradék tejszínnel beborítjuk.
  8. Egy órára hűtőbe tesszük, majd díszítjük a félre tett meggyszemekkel és a csokiforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 27015
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Ajánló

Meggylé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bendika 13 recept

Egy csütörtöki napon egyedül maradtam otthon és beszabadúltam a konyhába. Ez sült ki belőle. Tudom, hogy a feketeerdő három lapos, de így sokkal finomabb. A recept egyébként teljesen saját ötlet, én találtam ki. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...