Fekete erdei muffin Edit konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
A muffinhoz
-
19g finomliszt68 kcal
-
19g rétesliszt68 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
10 kcal
-
9 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
11g porcukor44 kcal
-
31g tej18 kcal
-
13g napraforgó olaj117 kcal
A meggyzseléhez
-
31g víz0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
25g meggy11 kcal
-
11 kcal
-
2g tortazselé5 kcal
A tetejére
-
38g habtejszín110 kcal
-
3g cukor10 kcal
A díszítéshez
-
13g meggy6 kcal
-
14 kcal
-
37 kcal
Összesen
566
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
A muffinhoz
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g rétesliszt546 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
68 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
90g porcukor348 kcal
-
250g tej140 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
A meggyzseléhez
-
250g víz0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
200g meggy90 kcal
-
23g puncs pudingpor86 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
A tetejére
-
300g habtejszín876 kcal
-
20g cukor77 kcal
A díszítéshez
-
100g meggy45 kcal
-
21g csokoládéforgács115 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
Összesen
4510
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
A muffinhoz
-
7.8g finomliszt29 kcal
-
7.8g rétesliszt29 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
4 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
13.1g tej7 kcal
-
5.6g napraforgó olaj49 kcal
A meggyzseléhez
-
13.1g víz0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
10.5g meggy5 kcal
-
1.2g puncs pudingpor4 kcal
-
0.6g tortazselé2 kcal
A tetejére
-
15.7g habtejszín46 kcal
-
1g cukor4 kcal
A díszítéshez
-
5.2g meggy2 kcal
-
1.1g csokoládéforgács6 kcal
-
2.6g mandulapehely15 kcal
Összesen
235
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 763.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 98.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
566
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 77.5 g
Zsír
-
Összesen 253.9 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 695 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6109.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 1696 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 445 mg
-
Foszfor 2436 mg
-
Nátrium 1360 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 504.4 g
-
Cukor 216 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 788 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1165 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 60 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 412 mg
-
Retinol - A vitamin: 977 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2266 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 789 micro
Összesen
4510
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
A muffinhoz
-
1 bögre rétesliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 db tojás
-
0.5 bögre porcukor
-
2.5 dl tej
-
1.3 dl napraforgó olaj
A meggyzseléhez
-
2.5 dl víz
-
2 ek cukor
-
1 csomag tortazselé
A tetejére
-
3 dl habtejszín
A díszítéshez
-
10 dkg meggy
-
3 ek csokoládéforgács
-
5 dkg mandulapehely
Elkészítés
A muffinhoz
- Előmelegíteni bekapcsoljuk a sütőt220°C-ra.
- Megsütjük a szokásos muffint: a nedves részhez a tojásokat habosra keverjük a porcukorral, hozzáöntjük a tejet, olajat. A tej egy részét hideg kávéval helyettesíthetjük. A száraz rész elemeit egymásik tálban szintén elkeverjük, majd összeöntjük a két tál tartalmát, és az előkészített formákba adagoljuk, úgy 3 evőkanál/db.
- 10-12 perc alatt megsütjük, rácsra szedjük hűlni. Ebből az adagból 24 db lesz, tehát a sütési műveletet megismételjük.
- Kb. 2 dl vizet 2 evőkanál cukorral felteszünk a tűzre, apróra vágott 20 dkg meggyet beleszórunk. Kevés vízben feloldunk fél csomag piros (puncs, eper) pudingport, hozzá lehet keverni egy tasak piros tortazselé port. Felengedjük a forró lé egy részével, majd egybeöntve átkeverjük a tűzön, majd hűlni hagyjuk.
- Felverünk 2-3 dl tejszínt. Ha növényi habanyagot használunk, nem kell bele cukor és fixáló sem.
- Összeállítás következik: a muffinok tetejéből késsel körbevágva, kis peremet hagyva kúpokat metszünk ki. A kialakult kráterekbe egy-egy jó kanál meggyzselét teszünk, erre tejszínhabot nyomunk, megszórjuk kevés mandulaforgáccsal, visszatesszük a tésztakalapokat, majd újabb tejszínhabbal koronázzuk. Már csak az előre félretett szép meggyszemeket kell elhelyezni a csúcsokon, és lazán megszórni táblacsoki élébőlkéssel vakargatott forgáccsal.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8056
- Feltöltés dátuma: 2013. február 02.
Ajánló
Ha a hagyományos tortaforma mellett kipróbálnátok más előadásmódot is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Lányom szülinapjára a megszokott torta-formát próbáltam ötvözni a kedvenc muffin-előadással. Amatőr vagyok, lehet ezt szebben is, fogom is... Nem cél, hogy nagyon magasra süssük a muffint, mert a díszítmény rétegei miatt az építmény végül monumentális lesz úgyis.