r
Nosalty Logó

Fekete erdei muffin Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fekete erdei muffin Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A muffinhoz

A meggyzseléhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 566 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A muffinhoz

A meggyzseléhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 4510 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A muffinhoz

A meggyzseléhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 566 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    253.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6109.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1696 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    2436 mg
  • Nátrium
    1360 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.4 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    788 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    977 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2266 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 4510 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A meggyzseléhez

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A muffinhoz

  1. Előmelegíteni bekapcsoljuk a sütőt220°C-ra.
  2. Megsütjük a szokásos muffint: a nedves részhez a tojásokat habosra keverjük a porcukorral, hozzáöntjük a tejet, olajat. A tej egy részét hideg kávéval helyettesíthetjük. A száraz rész elemeit egymásik tálban szintén elkeverjük, majd összeöntjük a két tál tartalmát, és az előkészített formákba adagoljuk, úgy 3 evőkanál/db.
  3. 10-12 perc alatt megsütjük, rácsra szedjük hűlni. Ebből az adagból 24 db lesz, tehát a sütési műveletet megismételjük.
  4. Kb. 2 dl vizet 2 evőkanál cukorral felteszünk a tűzre, apróra vágott 20 dkg meggyet beleszórunk. Kevés vízben feloldunk fél csomag piros (puncs, eper) pudingport, hozzá lehet keverni egy tasak piros tortazselé port. Felengedjük a forró lé egy részével, majd egybeöntve átkeverjük a tűzön, majd hűlni hagyjuk.
  5. Felverünk 2-3 dl tejszínt. Ha növényi habanyagot használunk, nem kell bele cukor és fixáló sem.
  6. Összeállítás következik: a muffinok tetejéből késsel körbevágva, kis peremet hagyva kúpokat metszünk ki. A kialakult kráterekbe egy-egy jó kanál meggyzselét teszünk, erre tejszínhabot nyomunk, megszórjuk kevés mandulaforgáccsal, visszatesszük a tésztakalapokat, majd újabb tejszínhabbal koronázzuk. Már csak az előre félretett szép meggyszemeket kell elhelyezni a csúcsokon, és lazán megszórni táblacsoki élébőlkéssel vakargatott forgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8056
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Ajánló

Ha a hagyományos tortaforma mellett kipróbálnátok más előadásmódot is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom szülinapjára a megszokott torta-formát próbáltam ötvözni a kedvenc muffin-előadással. Amatőr vagyok, lehet ezt szebben is, fogom is... Nem cél, hogy nagyon magasra süssük a muffint, mert a díszítmény rétegei miatt az építmény végül monumentális lesz úgyis.

Hozzávalók

A muffinhoz

A meggyzseléhez

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...