Fekete bab céklakrémmel és buggyantott tojással
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
A babhoz
-
63g fejtett bab208 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
5 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g koriander0 kcal
A céklakrémhez
-
251g cékla72 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
8g tahini43 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
A buggyantott tojáshoz
-
55g tojás69 kcal
A tálaláshoz
Összesen
575
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
A babhoz
-
250g fejtett bab833 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
7g só0 kcal
-
5g citromhéj2 kcal
-
5g narancshéj5 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g koriander1 kcal
A céklakrémhez
-
1004g cékla289 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
30g tahini171 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
A buggyantott tojáshoz
-
220g tojás277 kcal
A tálaláshoz
Összesen
2300
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
A babhoz
-
12.6g fejtett bab42 kcal
-
4.5g lilahagyma2 kcal
-
1.4g salottahagyma1 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0.2g koriander0 kcal
A céklakrémhez
-
50.7g cékla15 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
1.5g tahini9 kcal
-
10.1g növényi tejszín25 kcal
A buggyantott tojáshoz
-
11.1g tojás14 kcal
A tálaláshoz
Összesen
116
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.2 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2059.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 280 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 429 mg
-
Nátrium 1125 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 244.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 484 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 348 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 964 micro
Összesen
575
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 108.8 g
Zsír
-
Összesen 98.9 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 724 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8237.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 1119 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 738 mg
-
Foszfor 1717 mg
-
Nátrium 4500 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 259.9 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 979.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 431 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1937 micro
-
Kolin: 798 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1394 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3856 micro
Összesen
2300
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
A babhoz
-
1 közepes fej lilahagyma
-
1 közepes db salottahagyma
-
2 ek olívaolaj
-
2 db babérlevél
-
1 kávéskanál chilipehely
-
1 kávéskanál füstölt pirospaprika
-
1 kávéskanál római kömény
-
1 tk só
-
0.8 citromból nyert citromhéj
-
0.8 narancsból nyert narancshéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 ek koriander
A céklakrémhez
-
4 közepes db cékla
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 teáskanál tahini
-
200 ml növényi tejszín
A buggyantott tojáshoz
-
4 db tojás
A tálaláshoz
Elkészítés
A babhoz
- A babot szitába öntjük, átmossuk folyó víz felett, majd egy főzőedénybe öntjük. Rádobjuk az aprított lila hagymát és a salottát, két evőkanál olívaolajat csorgatunk rá.
- Levágunk egy citromról és egy narancsról egy-egy héjdarabot, ezeket is beledobjuk az edénybe.
- Jöhetnek a fűszerek: babérlevél, római kömény, chilipehely, füstölt fűszerpaprika, só, bors, majd felöntjük annyi vízzel, hogy duplán ellepje, így tesszük fedő alatt főni.
- Ha felforrt, levesszük a fedőt és lejebb vesszük a lángot, hogy csak úgy gyöngyözve forrjon. Ha elfőné a levét öntsünk hozzá még egy keveset. Kb. 30-45 perc alatt megpuhul a bab.
- Ekkor vegyük ki az edényből a citrushéjakat és a babérlevelet, ilyenkor öntsük hozzá egy fél citrom levét, ezzel keverjük át.
A céklakrémhez
- A céklákat főzzük meg vagy süssük héjastól sütőben, kis olívaolaj-locsolással, sóval, borssal.
- Közben verjük fel a növényi tejszínt habbá.
- Hámozva, hűtve, szeletekben mehet a cékla a turmixba, mellé a tahini, a citromlé, a só és a bors.
- A habot keverjük adagonként a céklapüréhez, hogy szép színű legyen, és krémes maradjon.
A buggyantott tojáshoz
- Készítsünk buggyanott tojást, mindenki a saját legjobb módszerével. Én gyöngyözve forró, ecetes, megkevert vízbe szoktam egy pohárból beleengedni egyenként a tojásokat. Amint kívülről teljesen befehéredik a tojás, és már nem látható egyáltalán a sárgája, akkor egy nagy merőkanállal papírtörlőre szedem, itt picit leszárítom.
A tálaláshoz
- Először osszuk szét a tányérokba a céklapürét, ennek egyik felére kanalazzuk a citromos babot, mellé tegyünk rukkolát és/vagy bébispenótot, vagy bármilyen zöld salátalevelet.
- A bab tetejére mehet a buggyantott tojás és frissen őrölt bors, nagyszemű só. Jó étvágyat hozzá!
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3437
- Feltöltés dátuma: 2020. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Ennél szebb tálat keresve sem találni, mindenképpen érdemes lesz elkészítenetek. Ha nem vállaljátok be a buggyantott tojást, akkor tegyetek a babra és a céklapürére egy szépen felszeletelt főtt tojást még melegen, az is csodásan mutat majd rajta.