Fehérrépatorta-muffin mascarponekrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Felicia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
42g fehérrépa27 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
11g napraforgó olaj100 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
16 kcal
-
24g narancs8 kcal
-
14g alma7 kcal
-
49 kcal
A krémhez
-
21g mascarpone84 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
0 kcal
-
14 kcal
Összesen
550
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
250g fehérrépa159 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
68g napraforgó olaj601 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
33g golden szirup93 kcal
-
142g narancs49 kcal
-
85g alma40 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
A krémhez
-
125g mascarpone505 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0 kcal
-
30g golden szirup85 kcal
Összesen
3299
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
20.2g fehérrépa13 kcal
-
12.1g finomliszt44 kcal
-
12.1g cukor47 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
5.5g napraforgó olaj49 kcal
-
8.9g tojás11 kcal
-
2.7g golden szirup8 kcal
-
11.5g narancs4 kcal
-
6.9g alma3 kcal
-
24 kcal
A krémhez
-
10.1g mascarpone41 kcal
-
2.3g vaj16 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
2.4g golden szirup7 kcal
Összesen
267
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 785.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 72.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
550
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.1 g
Zsír
-
Összesen 179.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 420 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4711.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 1217 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1965 mg
-
Nátrium 1163 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 386.7 g
-
Cukor 229 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 437.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 343 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 137 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 670 micro
Összesen
3299
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g fehérrépa
-
150 g finomliszt
-
150 g cukor
-
1 tk fahéj
-
1 csomag sütőpor
-
0.8 dl napraforgó olaj
-
2 db tojás
-
1 kis db narancs
-
0.5 kis db alma
A krémhez
-
2 ek vaj
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
3 ek golden szirup
Elkészítés
A tésztához
- A mandulát egy teflon serpenyőben magas lángon megpirítjuk, majd durvára daráljuk, és félretesszük.
- A tojást a cukorral és a golden sziruppal közepes fokozaton, gépi habverővel felverjük, majd hozzáadjuk az olajat is, és még egy kicsit veretjük.
- A lisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót és a darált-pirított mandulát összekeverjük.
- A fehérrépát lereszeljük, az almát meghámozzuk, és apró kocákra vágjuk, a narancs héját belereszeljük a tojásos-olajos keverékbe, majd a narancsot is meghámozzuk, és felkockázzuk.
- A reszelt fehérrépát, alma és narancs kockákat hozzákeverjük a tojásos keverékhez, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is (lisztes-sütőporos keverék).
- A keveréket kivajazott, lisztezett muffin formákba öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez
- A krémhez a mascarpone sajtot és a puhára olvadt vajat gépi habverővel közepes fokozaton veretjük, majd hozzáadjuk a golden sziruput és a vanília aromát is, és jól összedolgozzuk.
- A krémet a kész muffinok tetejére kenjük, és hűtőbe helyezzük őket néhány órára. Mikor a krém nagyjából megszáradt (nem folyós állagú), az ízek is összeértek, kész a muffin fogyasztásra. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3287
- Feltöltés dátuma: 2013. június 13.
Ajánló
Bárkinek, még az is szeretni szokta ezt a muffint, aki nincs különösebben oda a fehérrépáért (lásd a férjem). Érdekes lehet találgatásra vinni a dolgot: Vajon miből készült? Nem sokan fognak ráhibázni!;)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Felicia
14 recept
A recept a saját konyhámból való. Gondoltam, ha már répás süti, miért ne lehetne fehérrépás süti?! Gondolkodtam, ötleteltem, tájékozódtam, végül megalkottam:). Mivel tényleg nagyon finomra sikeredett, gondoltam, megosztom veletek is a receptet. Remélem ízleni fog!