Fehérkáposztás darált húsos rakott burgonya
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
150g burgonya87 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
150g káposzta30 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g zöldség alaplé4 kcal
-
25g krémsajt63 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8 kcal
-
1 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
Összesen
566
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
300g burgonya173 kcal
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
71 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
300g káposzta60 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15 kcal
-
15g tabasco szósz2 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
Összesen
1129
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
25.3g burgonya15 kcal
-
16.8g darált sertéshús31 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
25.3g káposzta5 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
8.4g tej5 kcal
-
8.4g zöldség alaplé1 kcal
-
4.2g krémsajt11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.7g worcestershire-szósz1 kcal
-
1.3g tabasco szósz0 kcal
-
1.7g parmezán sajt7 kcal
Összesen
96
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1359.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 583 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 307.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
566
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.9 g
Zsír
-
Összesen 62.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2719 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 541 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 808 mg
-
Nátrium 1167 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 614.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 89 micro
-
β-karotin 290 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
1129
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
200 g darált sertéshús
-
1 ek napraforgó olaj
-
0.5 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
10 g vaj
-
10 g finomliszt
-
100 ml tej
-
100 ml zöldség alaplé
-
50 g krémsajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, szeletekre vágjuk, egy vajjal kikent tűzálló tál aljára osztjuk.
- A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst az olajban a kétféle hagymával, jól megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Rásimítjuk a burgonyára.
- A visszamaradt zsiradékban, a kockákra vágott káposztát, kb. 5 percig dinszteljük. Sóval, borssal, tabascoval és worcestershire-szósszal ízesítjük. Elosztjuk a darált húsra.
- Egy edényben a vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel és tejjel. Felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Felolvasztjuk benne a krémsajtot. Sóval, borssal ízesítjük.
- A káposztát leöntjük a mártással, és megszórjuk a reszelt parmezánnal.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 perc alatt átsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3123
- Feltöltés dátuma: 2015. november 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom egytálétel. Krémsajt helyett használhatunk tömlős sajtot vagy akár reszelt sajtot is.