Fatörzs rúd
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
6 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
5g joghurt3 kcal
-
50g tej28 kcal
-
7g élesztő7 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tészta tetejére
-
7g tojásfehérje3 kcal
Összesen
612
kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
7g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
30g joghurt18 kcal
-
300g tej168 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tészta tetejére
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
3678
kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
48.4g finomliszt176 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
6.9g napraforgó olaj61 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
2.4g joghurt1 kcal
-
24.2g tej14 kcal
-
3.2g élesztő3 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tészta tetejére
-
3.2g tojásfehérje2 kcal
Összesen
296
kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 883.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 523 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
612
kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83 g
Zsír
-
Összesen 104 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5302 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 227 mg
-
Kálcium 663 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 1094 mg
-
Nátrium 3136 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 590.9 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 176 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 504 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 328 micro
Összesen
3678
kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 tk só
-
1 tk sütőpor
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 db tojássárgája
-
3 dl tej
-
4 dkg élesztő
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet fahéj
A tészta tetejére
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához
- A lisztben elkeverjük a sót, cukrot, sütőport, citromhéjat, és az élesztős tejet.
- Majd a joghurtot, olajat és tojássárgát hozzáadva tésztát dagasztunk.
- A tésztát kétfelé vesszük, és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót és a fahéjat, amit előzőleg egy kevés tejjel kikevertünk.
- A tésztákat duplájára kelesztjük, majd deszkára borítva átgyúrjuk mindegyiket és ketté-ketté vágjuk.
- Az egyik barna cipóra ráhelyezzük az egyik fél fehéret, és együtt sodorjuk téglalap alakúra, kb. 8 mm vastagra.
- Felcsavarjuk és 2,5-3 cm-es csigákat vágunk.
- A csigákat kissé lisztezett deszkán megsodorjuk 10-12 cm hosszúra és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- A másik fél barna és fehér tésztából ugyanígy téglalapot nyújtunk, és rudakat formázunk.
- Tetejüket megkenjük kissé felvert tojásfehérjével és 20 percig még hagyjuk a tepsiben pihenni.
- Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12824
- Feltöltés dátuma: 2011. június 09.
Ajánló
Sütőport gyakran teszek még a kelt tésztákba is, mert a tészta így még lazább szerkezetű lesz. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nem tudom, hogy eredetileg milyen módszerrel formázzák a fatörzs kiflit, én ezt találtam ki. :)