Fantázia szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
A barna laphoz
-
22g tojás28 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
3g víz0 kcal
-
14 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A fehér tésztához
-
24g tojásfehérje12 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
14 kcal
-
2g víz0 kcal
-
14g dió92 kcal
-
50g meggy23 kcal
A lapok kenéséhez
A krémhez
-
60g tej34 kcal
-
12g tojássárgája39 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
34 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
8 kcal
A tetejére, a mázhoz
-
20g csokoládé109 kcal
-
14 kcal
Összesen
858
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
A barna laphoz
-
110g tojás138 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
16g víz0 kcal
-
71 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
23 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A fehér tésztához
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
71 kcal
-
8g víz0 kcal
-
70g dió458 kcal
-
250g meggy113 kcal
A lapok kenéséhez
A krémhez
-
300g tej168 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
171 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A tetejére, a mázhoz
-
100g csokoládé546 kcal
-
71 kcal
Összesen
4283
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
A barna laphoz
-
6.8g tojás9 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
3.7g finomliszt14 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A fehér tésztához
-
7.4g tojásfehérje4 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0.5g víz0 kcal
-
4.3g dió28 kcal
-
15.5g meggy7 kcal
A lapok kenéséhez
A krémhez
-
18.6g tej10 kcal
-
3.7g tojássárgája12 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
2.8g vaníliás pudingpor11 kcal
-
9.3g vaj67 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
A tetejére, a mázhoz
-
6.2g csokoládé34 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
266
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 51.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 735.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 98.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 411 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 281 micro
Összesen
858
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 82.9 g
Zsír
-
Összesen 258.6 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 1342 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3678.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 923 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 1413 mg
-
Nátrium 759 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 405.4 g
-
Cukor 205 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 492.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1556 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 865 mg
-
Retinol - A vitamin: 1384 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 2057 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1404 micro
Összesen
4283
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
266
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A barna laphoz
-
2 db tojás
-
4 ek cukor
-
2 ek víz
-
1 ek napraforgó olaj
-
4 ek finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kk sütőpor
A fehér tésztához
-
3 db tojásfehérje
-
4 ek cukor
-
1 kávéskanál sütőpor
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek víz
A lapok kenéséhez
A krémhez
-
3 dl tej
-
3 db tojássárgája
-
3 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
15 dkg vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére, a mázhoz
-
10 dkg csokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A barna laphoz
- A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. A kakaóstészta-készítés: A tojásokat a cukorral 5-6 perc alatt habosra keverjük. Apránként hozzákeverjük a vizet és az olajat. A lisztet, sütőport a kakaóval összekeverjük, és a tojásos masszához adagoljuk egy fakanál segítségével. Tepsibe tesszük, majd 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
- A világostészta-készítés: A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd az étolajat, vizet apránként adagoljuk hozzá. Végül az aprítógépben felaprított diót és a levétől lecsepegtetett meggyet forgatjuk hozzá. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
- Krémkészítés: A tojássárgákat a cukorral, tejjel, pudingporral elkeverjük simára, majd felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
- A barna piskótát tálcára tesszük. A rumos tej felével egy ecsettel lekenjük. Rátesszük a krémet. Befedjük a meggyes-diós lappal. A felső lapot is lekenjük a rumos tejjel.
- A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, és a sütemény tetejére tesszük. Jól behűtjük 3-4 órára legalább. Forró vízbe mártott késsel 2×6,5 cm hosszúkás szeletekre vágjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 370
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 45
- Össznézettség: 204416
- Feltöltés dátuma: 2019. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Egyik hétvégi sütink. Nagyon finom, szeretettel ajánlom. Ez a mennyiség kis adag, 16 kis szeletre vágtam. Nagy család dupla adaggal indítson.