Fácánleves Adrie_ konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
Hús előkészítése
-
375g fácánhús584 kcal
A leves elkészítése
-
25g fehér hagyma9 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g sáfrány2 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1000g víz0 kcal
Levesbetét elkészítése
Összesen
792
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
Hús előkészítése
-
1500g fácánhús2335 kcal
A leves elkészítése
-
100g fehér hagyma36 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g sáfrány9 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
4000g víz0 kcal
Levesbetét elkészítése
Összesen
3167
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
Hús előkészítése
-
20.5g fácánhús32 kcal
A leves elkészítése
-
1.4g fehér hagyma0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.4g burgonya1 kcal
-
4.4g sárgarépa2 kcal
-
2.5g fehérrépa2 kcal
-
1.6g karalábé0 kcal
-
1.8g zeller1 kcal
-
1.4g paradicsom0 kcal
-
1.4g paprika0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.2g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
54.6g víz0 kcal
Levesbetét elkészítése
Összesen
43
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 82.3 g
Zsír
-
Összesen 34.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 520 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1752.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 963 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1554.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1132 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 3743 micro
-
β-karotin 9020 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 505 micro
Összesen
792
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 329.4 g
Zsír
-
Összesen 138.4 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2081 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7009.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 788 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 564 mg
-
Foszfor 3853 mg
-
Nátrium 1497 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 6219.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4528 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 384 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 210 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 93 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 464 micro
-
Kolin: 482 mg
-
Retinol - A vitamin: 898 micro
-
α-karotin 14972 micro
-
β-karotin 36079 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 2577 micro
-
Lut-zea 2020 micro
Összesen
3167
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 204 micro
-
β-karotin 493 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 35 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
43
kcal
Hozzávalók
Hús előkészítése
A leves elkészítése
-
2 kis db fehér hagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 db szegfűszeg
-
3 db borókabogyó
-
10 szem fekete bors
-
3 szál sáfrány
-
1 kávéskanál köménymag
-
1 kávéskanál kurkuma
-
2 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
-
4 l víz
Levesbetét elkészítése
Elkészítés
Hús előkészítése
- A húst megmossuk, ha szükséges kitokozzuk, és 6 darabra vágjuk.
A leves elkészítése
- Előveszünk egy kb. 5 literes leveses fazekat, és belepakoljuk a húsdarabokat, majd a zöldségeket és a fűszereket.
- Felöntjük hideg vízzel.
- Úgy fél óra alatt felforraljuk, aztán gyöngyözve 3 óra hosszán át főzzük. Ha valakit zavar, leszedheti a habját közben, de a 3. órára ki fog tisztulni a leves.
- Ha letelt a 3. óra, levesestálba szűrjük.
Levesbetét elkészítése
- A sárgarépát, karalábé és zellerdarabokat gyufaszál vékonyságúra ill. hosszúságúra vágjuk, és a 2. óra táján a levesből leszűrünk úgy 1 liternyit, amiben kb. 10 perc alatt megfőzzük a levesbetétet. Ne főzzük szét, maradjanak majdnem félig kemények a darabok. Ha kész, leszűrjük. A leveslét utána vissza lehet önteni a nagy fazékba.
- Közben a fürjtojásokat forrástól számított 2-3 perc alatt keményre főzzük, leöblítjük hideg vízzel és megpucoljuk.
- A megfőtt húst lecsipkedjük a csontról, és vékony szálanként a tányérokba tesszük.
- Rápakoljuk a gyufaszálra vágott megfőtt zöldségeket és a fürjtojásokat is, majd rászedjük az átszűrt levest. Ha akad otthon ilyesmi, szárított trombitagombával is kiegészíthetjük még a levesbetétek sorát.
- Jó étvágyat kívánok hozzá!
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 15864
- Feltöltés dátuma: 2014. január 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyik kedves barátunktól kaptunk tegnap egy egész fácánt, amit nem szerettem volna a mélyhűtőben sokáig pakolgatni, úgyhogy ma gyorsan főztem belőle egy igazán remek levest.