r
Nosalty Logó

Fácánleves Adrie_ konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Fácánleves Adrie_ konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hús előkészítése

A leves elkészítése

Levesbetét elkészítése

792
Kalória
82.3g
Fehérje
35.5g
Szénhidrátok
34.6g
Zsír
1554.9g
Víz
520.2g
Koleszterin
9.5g
Rost
11.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hús előkészítése

A leves elkészítése

Levesbetét elkészítése

Összesen 792 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hús előkészítése

A leves elkészítése

Levesbetét elkészítése

Összesen 3167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hús előkészítése

A leves elkészítése

Levesbetét elkészítése

Összesen 43 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1752.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    963 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1554.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1132 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    3743 micro
  • β-karotin
    9020 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 792 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    329.4 g

Zsír

  • Összesen
    138.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2081 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7009.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    3853 mg
  • Nátrium
    1497 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    6219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4528 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    384 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    898 micro
  • α-karotin
    14972 micro
  • β-karotin
    36079 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    2020 micro
Összesen 3167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 43 kcal

Elkészítés

Hús előkészítése

  1. A húst megmossuk, ha szükséges kitokozzuk, és 6 darabra vágjuk.

A leves elkészítése

  1. Előveszünk egy kb. 5 literes leveses fazekat, és belepakoljuk a húsdarabokat, majd a zöldségeket és a fűszereket.
  2. Felöntjük hideg vízzel.
  3. Úgy fél óra alatt felforraljuk, aztán gyöngyözve 3 óra hosszán át főzzük. Ha valakit zavar, leszedheti a habját közben, de a 3. órára ki fog tisztulni a leves.
  4. Ha letelt a 3. óra, levesestálba szűrjük.

Levesbetét elkészítése

  1. A sárgarépát, karalábé és zellerdarabokat gyufaszál vékonyságúra ill. hosszúságúra vágjuk, és a 2. óra táján a levesből leszűrünk úgy 1 liternyit, amiben kb. 10 perc alatt megfőzzük a levesbetétet. Ne főzzük szét, maradjanak majdnem félig kemények a darabok. Ha kész, leszűrjük. A leveslét utána vissza lehet önteni a nagy fazékba.
  2. Közben a fürjtojásokat forrástól számított 2-3 perc alatt keményre főzzük, leöblítjük hideg vízzel és megpucoljuk.
  3. A megfőtt húst lecsipkedjük a csontról, és vékony szálanként a tányérokba tesszük.
  4. Rápakoljuk a gyufaszálra vágott megfőtt zöldségeket és a fürjtojásokat is, majd rászedjük az átszűrt levest. Ha akad otthon ilyesmi, szárított trombitagombával is kiegészíthetjük még a levesbetétek sorát.
  5. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 180 perc

Egyik kedves barátunktól kaptunk tegnap egy egész fácánt, amit nem szerettem volna a mélyhűtőben sokáig pakolgatni, úgyhogy ma gyorsan főztem belőle egy igazán remek levest.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!