Fácánhús

Leírás

Ázsiai eredetű vadszárnyas, amely a középkorban honosodott meg Európában. Húsa rendkívül ízletes és puha, csak a legidősebb madarak húsát kell 1-2 napig érlelni, de ezt is csak vadmadarak esetében, mert a tenyésztett fácán húsa az érleléstől megromolhat. A fácán tyúkjának húsa mindig finomabb, mint a kakasé. Fehérjében gazdag húsféle, de, lévén, hogy vad, nem különösebben zsíros, ezért csekély kalóriát tartalmaz. A fácánt lehet egészben tölteni, vagy csak szárnyát és combját sütni, pirítani, készíthetünk belőle ragut, levest, pörköltet vagy pástétomot, csontjából pedig alaplevet főzhetünk.

Fácánhús
181
Kalória
22.7g
Fehérje
-
Szénhidrát
9.3g
Zsír
67.8g
Víz
71g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Fácánhús

fehérjetartalom

22.7 g

zsírtartalom

71008.2 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

67.77 g

gramm fácánhús?

Top ásványi anyagok

Foszfor

214 mg

Nátrium

40 mg

Magnézium

20 mg

Kalcium

12 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.66 g

Niacin - B3 vitamin

6.426 mg

C vitamin

5.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.928 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

22.7 g

Zsír

telített zsírsav

2.7 g

egyszeresen telített zsírsav

4.32 g

többszörösen telített zsírsav

1.18 g

koleszterin

71 g

ásványi anyagok

Kalcium

12 mg

Vas

1.15 mg

Magnézium

20 mg

Foszfor

214 mg

Nátrium

40 mg

Cink

0.96 mg

Réz

0.065 mg

Mangán

0.017 mg

Szelén

15.7 µg

szénhidrát

víz

67.77 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.072 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.143 mg

Niacin - B3 vitamin

6.426 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.928 mg

Folát

6 µg

Retinol

53 µg

B12 vitamin

0.77 µg

A vitamin

53 µg

C vitamin

5.3 mg

B6 vitamin

0.66 g

11 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...