Fácánhús

Fácánhús

Leírás

Ázsiai eredetű vadszárnyas, amely a középkorban honosodott meg Európában. Húsa rendkívül ízletes és puha, csak a legidősebb madarak húsát kell 1-2 napig érlelni, de ezt is csak vadmadarak esetében, mert a tenyésztett fácán húsa az érleléstől megromolhat. A fácán tyúkjának húsa mindig finomabb, mint a kakasé. Fehérjében gazdag húsféle, de, lévén, hogy vad, nem különösebben zsíros, ezért csekély kalóriát tartalmaz. A fácánt lehet egészben tölteni, vagy csak szárnyát és combját sütni, pirítani, készíthetünk belőle ragut, levest, pörköltet vagy pástétomot, csontjából pedig alaplevet főzhetünk.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, mélyhűtőben.

100g Fácánhús

fehérjetartalom

22.7 g

zsírtartalom

71008.2 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

67.77 g

gramm fácánhús?

Top ásványi anyagok

Foszfor

214 mg

Nátrium

40 mg

Magnézium

20 mg

Kalcium

12 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.66 g

Niacin - B3 vitamin

6.426 mg

C vitamin

5.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.928 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

22.7 g

Zsír

telített zsírsav

2.7 g

egyszeresen telített zsírsav

4.32 g

többszörösen telített zsírsav

1.18 g

koleszterin

71 g

ásványi anyagok

Kalcium

12 mg

Vas

1.15 mg

Magnézium

20 mg

Foszfor

214 mg

Nátrium

40 mg

Cink

0.96 mg

Réz

0.065 mg

Mangán

0.017 mg

Szelén

15.7 µg

szénhidrát

víz

67.77 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.072 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.143 mg

Niacin - B3 vitamin

6.426 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.928 mg

Folát

6 µg

Retinol

53 µg

B12 vitamin

0.77 µg

A vitamin

53 µg

C vitamin

5.3 mg

B6 vitamin

0.66 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...