Fácánhús
Leírás
Ázsiai eredetű vadszárnyas, amely a középkorban honosodott meg Európában. Húsa rendkívül ízletes és puha, csak a legidősebb madarak húsát kell 1-2 napig érlelni, de ezt is csak vadmadarak esetében, mert a tenyésztett fácán húsa az érleléstől megromolhat. A fácán tyúkjának húsa mindig finomabb, mint a kakasé. Fehérjében gazdag húsféle, de, lévén, hogy vad, nem különösebben zsíros, ezért csekély kalóriát tartalmaz. A fácánt lehet egészben tölteni, vagy csak szárnyát és combját sütni, pirítani, készíthetünk belőle ragut, levest, pörköltet vagy pástétomot, csontjából pedig alaplevet főzhetünk.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben, mélyhűtőben.
100g Fácánhús
fehérjetartalom
22.7 g
zsírtartalom
71008.2 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
67.77 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
214 mg
Nátrium
40 mg
Magnézium
20 mg
Kalcium
12 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.66 g
Niacin - B3 vitamin
6.426 mg
C vitamin
5.3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.928 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
22.7 g
Zsír
telített zsírsav
2.7 g
egyszeresen telített zsírsav
4.32 g
többszörösen telített zsírsav
1.18 g
koleszterin
71 g
ásványi anyagok
Kalcium
12 mg
Vas
1.15 mg
Magnézium
20 mg
Foszfor
214 mg
Nátrium
40 mg
Cink
0.96 mg
Réz
0.065 mg
Mangán
0.017 mg
Szelén
15.7 µg
szénhidrát
víz
67.77 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.072 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.143 mg
Niacin - B3 vitamin
6.426 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.928 mg
Folát
6 µg
Retinol
53 µg
B12 vitamin
0.77 µg
A vitamin
53 µg
C vitamin
5.3 mg
B6 vitamin
0.66 g