r
Nosalty Logó

Vörösboros-konyakos fácán sült almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vörösboros-konyakos fácán sült almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4641 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1254 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1211 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.7 g

Zsír

  • Összesen
    225.3 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7208 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    3145 mg
  • Nátrium
    2981 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.2 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2454 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5018 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    850 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4843 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1865 micro
  • β-crypt
    436 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 4641 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fácánt fektessük egy nagy méretű alufóliára. Dörzsöljük be kívül-belül jó alaposan vajjal/ margarinnal, szórjuk meg sóval, borssal és kakukkfűvel. A fácán testnyílásait és a belsejét se felejtsük ki! Belsejébe tegyünk egy diónyi nagyságú vajdarabkát (és a csirkemájat).
  2. Csomagoljuk be a madarat az alufóliába, majd a 'csomagot' helyezzük tűzálló tálba. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és a középső rácson kb. 1,5 órán át hagyjuk sülni/ párolódni.
  3. A megmosott almákat és burgonyákat alufóliába csomagoljuk egy kevés rozmaringgal, majd megsütjük. Vigyázzunk, az alma hamarabb elkészül, így előbb ki kell vennünk, másként túlsül és szétesik!
  4. Közben elkezdjük elkészíteni a szószt. Keverjünk össze sót, borsot, kakukkfüvet, fokhagymaport, cukrot, Merlot-t, whisky-t, citromlevet, apróra vágott lilahagymát, csirkealaplevet, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk össze. Igény szerint adagoljuk az összetevőket folyamatos kóstolgatás mellett. Mikor úgy érezzük, hogy finom, hozzáadjuk a lisztet és alacsony lángon besűrítjük, majd melegen tartjuk a szószt.
  5. Vegyük ki a fácánt a sütőből, távolítsuk el az alufólia kabátkáját, helyezzük mellé a héjában sült burgonyákat (én darabokra vágtam) és az almákat, majd öntsük rá a szószt.
  6. Tálaljuk barackkompóttal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 23869
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukámtól kaptam ajándékba egy csodaszép egész fácánt. Vadhúsok elkészítése terén még nem sok tapasztalatra sikerült szert tennem, ezért egy kedves barátnőm segítségét vettem igénybe. Jó mulatság volt együtt alkotni a konyhában, hatalmasakat nevettünk egy üveg finom vörösbor (na jó és rozé is) mellett és közben süldögélt a mennyei csemege. Íme a mi interpretációnk fácán témára alkohol mollban :-) Nagyon finomra sikerült. A fácán finom, omlós húsúra sikerült, cseppet sem lett száraz, és ez valljuk be, a vadhúsok elkészítésénél nagyon fontos. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...