Vörösboros-konyakos fácán sült almával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
300g fácánhús467 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
188g csirke alaplé13 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
25g csirkemáj30 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
6g whiskey15 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
170g alma80 kcal
-
105g őszibarack konzerv76 kcal
Összesen
1161
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1200g fácánhús1868 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
750g csirke alaplé53 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
100g csirkemáj119 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
24g whiskey60 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
680g alma318 kcal
-
420g őszibarack konzerv302 kcal
Összesen
4641
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
26.2g fácánhús41 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
16.4g csirke alaplé1 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
2.2g csirkemáj3 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0.5g whiskey1 kcal
-
2.2g száraz vörösbor2 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
21.9g burgonya13 kcal
-
2g lilahagyma1 kcal
-
14.9g alma7 kcal
-
9.2g őszibarack konzerv7 kcal
Összesen
103
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.9 g
Zsír
-
Összesen 56.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 350 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1802 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 786 mg
-
Nátrium 745 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.5 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 613.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1254 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 1211 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 466 micro
-
β-crypt 109 micro
-
Likopin 10 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
1161
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 275.7 g
Zsír
-
Összesen 225.3 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7208 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 232 mg
-
Kálcium 332 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 468 mg
-
Foszfor 3145 mg
-
Nátrium 2981 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 338.2 g
-
Cukor 145 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2454 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5018 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 265 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 88 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 850 micro
-
Kolin: 359 mg
-
Retinol - A vitamin: 4843 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1865 micro
-
β-crypt 436 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 395 micro
Összesen
4641
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
-
1.2 kg fácánhús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
750 ml csirke alaplé
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
3 ek whiskey
-
100 ml száraz vörösbor
-
2 teáskanál cukor
-
1 tk fokhagymapor
-
1 közepes fej lilahagyma
-
4 kis db alma
-
420 g őszibarack konzerv
Elkészítés
- A fácánt fektessük egy nagy méretű alufóliára. Dörzsöljük be kívül-belül jó alaposan vajjal/ margarinnal, szórjuk meg sóval, borssal és kakukkfűvel. A fácán testnyílásait és a belsejét se felejtsük ki! Belsejébe tegyünk egy diónyi nagyságú vajdarabkát (és a csirkemájat).
- Csomagoljuk be a madarat az alufóliába, majd a 'csomagot' helyezzük tűzálló tálba. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és a középső rácson kb. 1,5 órán át hagyjuk sülni/ párolódni.
- A megmosott almákat és burgonyákat alufóliába csomagoljuk egy kevés rozmaringgal, majd megsütjük. Vigyázzunk, az alma hamarabb elkészül, így előbb ki kell vennünk, másként túlsül és szétesik!
- Közben elkezdjük elkészíteni a szószt. Keverjünk össze sót, borsot, kakukkfüvet, fokhagymaport, cukrot, Merlot-t, whisky-t, citromlevet, apróra vágott lilahagymát, csirkealaplevet, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk össze. Igény szerint adagoljuk az összetevőket folyamatos kóstolgatás mellett. Mikor úgy érezzük, hogy finom, hozzáadjuk a lisztet és alacsony lángon besűrítjük, majd melegen tartjuk a szószt.
- Vegyük ki a fácánt a sütőből, távolítsuk el az alufólia kabátkáját, helyezzük mellé a héjában sült burgonyákat (én darabokra vágtam) és az almákat, majd öntsük rá a szószt.
- Tálaljuk barackkompóttal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 100 perc
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 22
- 7 napos nézettség: 122
- Össznézettség: 24167
- Feltöltés dátuma: 2013. március 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Anyukámtól kaptam ajándékba egy csodaszép egész fácánt. Vadhúsok elkészítése terén még nem sok tapasztalatra sikerült szert tennem, ezért egy kedves barátnőm segítségét vettem igénybe. Jó mulatság volt együtt alkotni a konyhában, hatalmasakat nevettünk egy üveg finom vörösbor (na jó és rozé is) mellett és közben süldögélt a mennyei csemege. Íme a mi interpretációnk fácán témára alkohol mollban :-) Nagyon finomra sikerült. A fácán finom, omlós húsúra sikerült, cseppet sem lett száraz, és ez valljuk be, a vadhúsok elkészítésénél nagyon fontos.