Fácánmell parmezánnal és sonkával töltve
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mayura
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
100g fácánhús156 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
20g bacon79 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
12g főzőtejszín16 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
51g napraforgó olaj451 kcal
Összesen
1026
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
500g fácánhús778 kcal
-
150g parmezán sajt588 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g főzőtejszín79 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
5118
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
36.5g fácánhús57 kcal
-
10.9g parmezán sajt43 kcal
-
7.3g bacon29 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
4.4g főzőtejszín6 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
7.3g finomliszt27 kcal
-
10.9g zsemlemorzsa43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18.6g napraforgó olaj165 kcal
Összesen
375
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.6 g
Zsír
-
Összesen 78 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1849.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 443 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 527 mg
-
Nátrium 778 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 98 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
1026
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 203.2 g
Zsír
-
Összesen 390 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 169 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 109 g
-
Koleszterin 674 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9246 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 2214 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 2636 mg
-
Nátrium 3891 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 490 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 685 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 106 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 257 mg
-
Retinol - A vitamin: 675 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
5118
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 674.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
375
kcal
Hozzávalók
-
1 db tojás
-
3 ek főzőtejszín
-
10 dkg finomliszt
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
bors ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A fácán melleket, kifilézzük. A mellcsont mentén finoman bevágjuk a húst, a bőrt lehúzzuk és a mellfilét lassan óvatosan lehúzzuk a csontról. (A fácánhús állaga nagyon hasonlít a csirkéjére, csak egy picikét szárazabb, és sokkal finomabb, ugyanakkora filéket kapunk, mint egy jércénél. Mindegyik filét egy éles késsel vízszintesen ketté vágjuk, így egy fele olyan vastag mellfilét kapunk.)
- A felezett filéket kiklopfoljuk óvatosan, hogy vékony felületet kapjunk.
- Sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a méretre vágott sonkát vagy bacont. A sonka tetejére középtájon, a reszelt sajtból egy evőkanálnyi mennyiséget teszünk, és jól összenyomjuk.
- Ferdén feltekerjük, és 4 percre hűtőbe rakjuk. Közben előkészítjük a panírhoz a hozzávalókat.
- A tojást felverjük, esetleg egy kis kb. 0,3 cl tejszínnel hígíthatjuk, majd belereszeljük a szerecsendiót, és egy csipet sóval ízesítjük.
- A filéket kivesszük a hűtőből, és az ismert módon, lisztbe, tojásba és végül morzsába forgatjuk.
- Közepesen forró olajban minden oldalát szép pirosra sütjük, kétszer fordítunk rajta. Akkor van kész, amikor a sajt megjelenik a panír kis résein.
- Nem kell nagyon megsütni, így a mell szaftos marad és ízletes. Panírozásnál a nyílásokat fedjük be a panírral, de a sajtnak nem lesz ideje kifolyni, mivel a fácánmell nagyon hamar átsül.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5924
- Feltöltés dátuma: 2012. május 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mayura
30 recept
Családunk minden nagykorú tagja vadászik, ezért nálunk nagyon gyakran kerül az asztalra fácán is. A mell része nagyon finom, kiváló minőségű hús, nagyon jól illenek hozzá a gyümölcsök, pl. a hirtelen vajon pirított mézes fahéjas körte, alma, vagy birs alma. Én ma görögös krumplit adtam hozzá tzazikivel. A fácán többi részéből vitathatatlanul a legjobb húsleves készíthető. Jó étvágyat hozzá.