Epres-meggyes pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
21g finomliszt76 kcal
-
34 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
12g tejföl23 kcal
Töltelék 1.
-
14 kcal
-
21g gyümölcslé10 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
Töltelék 2.
-
38g eper11 kcal
-
38g meggy17 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
4g búzadara15 kcal
-
3 kcal
-
4g mandulaliszt12 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összeállítás
Összesen
491
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
100g zabpehelyliszt404 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
140g tejföl277 kcal
Töltelék 1.
-
171 kcal
-
250g gyümölcslé115 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
Töltelék 2.
-
450g eper135 kcal
-
450g meggy203 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
50g búzadara180 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g mandulaliszt142 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összeállítás
Összesen
5887
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
9.8g finomliszt36 kcal
-
3.9g zabpehelyliszt16 kcal
-
7.9g vaj56 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
5.5g tejföl11 kcal
Töltelék 1.
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
9.8g gyümölcslé5 kcal
-
7.9g habtejszín23 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
Töltelék 2.
-
17.7g eper5 kcal
-
17.7g meggy8 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
2g búzadara7 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
2g mandulaliszt6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összeállítás
Összesen
232
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 107.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
491
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 88 g
Zsír
-
Összesen 282.7 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2812.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 645 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 363 mg
-
Foszfor 1409 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 772.4 g
-
Cukor 401 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1290.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2516 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 302 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 536 mg
-
Retinol - A vitamin: 2208 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 3655 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1164 micro
Összesen
5887
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
250 g finomliszt
-
200 g vaj
-
100 g cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 csipet só
-
2 db tojássárgája
-
140 g tejföl
Töltelék 1.
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
2.5 dl gyümölcslé
-
2 dl habtejszín
-
10 dkg cukor
-
10 csepp rumaroma
Töltelék 2.
-
450 g eper
-
100 g cukor
-
50 g búzadara
-
1 csomag vaníliás cukor
-
50 g mandulaliszt
-
1 kávéskanál fahéj
Összeállítás
Elkészítés
Tészta
- A cukrot, a citromhéj reszeléket, a sót, a tejfölt és a tojások sárgáját összekeverjük egy edényben.
- Egy másik tálban a lisztekkel elmorzsoljuk a vajat.
- Összekeverjük a két részt, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Ha lágy lenne, adhatunk még hozzá lisztet. Nem szabad sokáig pepecselni vele, mert ledöglik a tésztánk!
- Fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe!
Töltelék 1.
- Főzzünk pudingot az alapanyagokból! (A gyümölcs levét én a kiolvadt gyümölcsökről csepegtettem le, de ha friss gyümölcsökből készül, akkor használhatunk dobozos levet vagy meggybefőtt levét is.)
Töltelék 2.
- Keverjük össze a hozzávalókat, és kóstoljuk meg, mert a meggy miatt változó lehet a cukor mennyisége! Ha savanyú, tegyünk még hozzá cukrot!
Összeállítás
- Nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastagra, és béleljük ki vele a kivajazott piteformát. Vágjuk le a lehulló széleket. Egy villával szurkáljuk meg néhány helyen a tésztát.
- Szórjuk meg egy kevés darált mandulával, hogy felszívja a nedvességet, ami a gyümölcsben van. Erre jöhet a puding, egyenletesen elkenve, majd halmozzuk rá a gyümölcsöket!
- Nyújtsuk ki ismét a megmaradt tésztát pitetál nagyságúra, és fedjük le vele a piténket. Kenjük le egész tojással, és süssük 1 órát 180 fokon. Ha szépen pirul a teteje, akkor már valószínűleg megsült!:)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2034
- Feltöltés dátuma: 2013. december 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A múlt héten véletlenül kikapcsoltam a fagyasztót, és csak fél nappal utána vettük észre! A kiolvadt gyümölcsökből készült ez a pite. Szerintem finom volt!:)