r
Nosalty Logó

Epres-meggyes pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Epres-meggyes pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék 1.

Töltelék 2.

Összeállítás

491
Kalória
7.3g
Fehérje
64.4g
Szénhidrátok
23.6g
Zsír
107.5g
Víz
97.4g
Koleszterin
3.8g
Rost
33.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék 1.

Töltelék 2.

Összeállítás

Összesen 491 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék 1.

Töltelék 2.

Összeállítás

Összesen 5887 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék 1.

Töltelék 2.

Összeállítás

Összesen 232 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 491 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    282.7 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2812.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772.4 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1290.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2208 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    3655 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1164 micro
Összesen 5887 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A cukrot, a citromhéj reszeléket, a sót, a tejfölt és a tojások sárgáját összekeverjük egy edényben.
  2. Egy másik tálban a lisztekkel elmorzsoljuk a vajat.
  3. Összekeverjük a két részt, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Ha lágy lenne, adhatunk még hozzá lisztet. Nem szabad sokáig pepecselni vele, mert ledöglik a tésztánk!
  4. Fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe!

Töltelék 1.

  1. Főzzünk pudingot az alapanyagokból! (A gyümölcs levét én a kiolvadt gyümölcsökről csepegtettem le, de ha friss gyümölcsökből készül, akkor használhatunk dobozos levet vagy meggybefőtt levét is.)

Töltelék 2.

  1. Keverjük össze a hozzávalókat, és kóstoljuk meg, mert a meggy miatt változó lehet a cukor mennyisége! Ha savanyú, tegyünk még hozzá cukrot!

Összeállítás

  1. Nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastagra, és béleljük ki vele a kivajazott piteformát. Vágjuk le a lehulló széleket. Egy villával szurkáljuk meg néhány helyen a tésztát.
  2. Szórjuk meg egy kevés darált mandulával, hogy felszívja a nedvességet, ami a gyümölcsben van. Erre jöhet a puding, egyenletesen elkenve, majd halmozzuk rá a gyümölcsöket!
  3. Nyújtsuk ki ismét a megmaradt tésztát pitetál nagyságúra, és fedjük le vele a piténket. Kenjük le egész tojással, és süssük 1 órát 180 fokon. Ha szépen pirul a teteje, akkor már valószínűleg megsült!:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A múlt héten véletlenül kikapcsoltam a fagyasztót, és csak fél nappal utána vettük észre! A kiolvadt gyümölcsökből készült ez a pite. Szerintem finom volt!:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!