r
Nosalty Logó

Epres-csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Epres-csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához (2 darab piskóta kell, tehát ez az adag kétszer)

Az epres krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Összesen 1325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához (2 darab piskóta kell, tehát ez az adag kétszer)

Az epres krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Összesen 13240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához (2 darab piskóta kell, tehát ez az adag kétszer)

Az epres krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 1325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    198.2 g

Zsír

  • Összesen
    784.4 g
  • Telített zsírsav
    481 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10781.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    2372 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    4334 mg
  • Nátrium
    3172 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1394.1 g
  • Cukor
    930 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    1300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3492 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2212 micro
Összesen 13240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A piskótához (2 darab piskóta kell, tehát ez az adag kétszer)

Az epres krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához (2 darab piskóta kell, tehát ez az adag kétszer)

  1. A cukrot, a vaníliás cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, és azzal is kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A cukros masszához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd jól összedolgozzuk.
  3. Beleforgatjuk a habot, és simára keverjük.
  4. Egy kerek sütőformát kivajazunk és kilisztezünk, majd kb. 40 perc alatt megsütjük. ( tűpróba!)
  5. Majd a második piskótát is ugyanígy elkészítjük, csak azt egy kocka alakú sütőformában sütjük meg.
  6. Elkészítjük a krémeket.
  7. Epres: a tejszínt kemény habbá felverjük, majd az előzőleg összeturmixolt konzerv epret és annak levét is beleöntjük. Jól összekeverjük.
  8. Hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliás cukrot,az aromát és a cukrot, és jól kikeverjük az egészet.
  9. Majd legvégül a zselatinfixet hozzáadjuk, és szétdolgozzuk benne.
  10. A kerek alakú piskótát rárakjuk a kocka piskótára, és ha túl nagy rá, akkor a széléből körbevágjuk.
  11. A kerek piskótát 3 lapra vágjuk, és megkenjük mindegyik lapot a krémmel, majd a tetejét is.
  12. Megcsináljuk a csokikrémet: A tejszínt felverjük kemény habbá, majd a kakaóport hozzáadjuk, és eldolgozzuk benne.
  13. A csokit a vajjal felolvasztjuk , majd beleöntjük ezt is a tejszínhabba, meg a cukrot is, és ismét kikavarjuk.
  14. Legvégül a zselatinfixet hozzáadjuk, és kikeverjük vele.
  15. A kocka alakú piskótát is 3 részre vágjuk, mindegyik részt megkenjük a csokiskrémmel és a tetejét is.
  16. Külön-külön a hűtőbe tesszük kb. 3 órát.
  17. Amikor kivesszük, akkor egybe rakjuk az egészet, majd ráhelyezzük az ostyát, és feldíszítjük ízlés szerint az eperrel és a cukorkákkal, gyertyával és táblával. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x24
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5510
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

A kislányom, Annácska első születésnapjára készítettem ezt a tortát. Hát nagyon tetszett neki, meg is tapicskolta, meg hát a vendégek is el voltak ájulva, annyira tetszett nekik!

Hozzávalók

A piskótához (2 darab piskóta kell, tehát ez az adag kétszer)

Az epres krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...