Epres-barackos túrószelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskótalaphoz
-
7g tojássárgája21 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
31 kcal
-
8g tej5 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
21g tehéntúró31 kcal
-
3 kcal
-
14 kcal
-
17g víz0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
33g eper10 kcal
-
13g barackbefőtt7 kcal
-
63 kcal
Díszítéshez
-
9 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
340
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskótalaphoz
-
80g tojássárgája258 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
100g tej56 kcal
-
240g finomliszt874 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Krémhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
171 kcal
-
200g víz0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
400g eper120 kcal
-
150g barackbefőtt81 kcal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
Díszítéshez
-
40g lekvár/ dzsem111 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
4076
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskótalaphoz
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
7.1g tojásfehérje4 kcal
-
8.8g cukor34 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
4.4g tej2 kcal
-
10.6g finomliszt39 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
11g tehéntúró16 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
8 kcal
-
8.8g víz0 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
17.7g eper5 kcal
-
6.6g barackbefőtt4 kcal
-
13.3g növényi habtejszín33 kcal
Díszítéshez
-
1.8g lekvár/ dzsem5 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
180
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 450.9 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 92.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
340
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.5 g
Zsír
-
Összesen 156.2 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 874 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5410.8 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 990 mg
-
Vas 508 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 1794 mg
-
Nátrium 1096 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 556.2 g
-
Cukor 294 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1110.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 336 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 244 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 717 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 361 micro
-
β-crypt 138 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1114 micro
Összesen
4076
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
Piskótalaphoz
-
4 db tojássárgája
-
4 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
24 dkg finomliszt
-
6 g sütőpor
Krémhez
-
25 dkg tehéntúró
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dl víz
-
1 citromból nyert citromlé
-
40 dkg eper
-
15 dkg barackbefőtt
-
3 dl növényi habtejszín
Díszítéshez
-
2 ek lekvár/ dzsem
-
2 csepp ételfesték
Elkészítés
Piskótalaphoz
- A tojásfehérjéket 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd alaposan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Ha kihűlt félbevágjuk.
Krémhez
- A túrót a vízzel, a citrom levével, a vaníliás cukorral kikeverjük. Majd hozzáadjuk a pudingport, és alaposan összekeverjük. A felvert hulalát is belekeverjük, majd a feldarabolt gyümölcsöket. A lapot megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejét is megkenjük.
- 3-4 órára betesszük a hűtőbe.
Díszítéshez
- A lekvárt átnyomjuk egy teaszűrőn és tehetünk hozzá pár csepp ételfestéket is, ha nem eperlekvárral készítjük. Beletesszük zacskóba, és ezzel díszíthetjük a sütinket. Majd felszeleteljük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 36×24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2056
- Feltöltés dátuma: 2014. június 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Nikóka
172 recept
Eperrel akartam készíteni, de volt a hűtőben maradék barackbefőtt, így azt is belevágtam a krémbe.