r
Nosalty Logó

Epres-barackos túrószelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Epres-barackos túrószelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 4076 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.9 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.5 g

Zsír

  • Összesen
    156.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    874 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5410.8 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    990 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1794 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.2 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1110.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 4076 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótalaphoz

  1. A tojásfehérjéket 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd alaposan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Ha kihűlt félbevágjuk.

Krémhez

  1. A túrót a vízzel, a citrom levével, a vaníliás cukorral kikeverjük. Majd hozzáadjuk a pudingport, és alaposan összekeverjük. A felvert hulalát is belekeverjük, majd a feldarabolt gyümölcsöket. A lapot megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejét is megkenjük.
  2. 3-4 órára betesszük a hűtőbe.

Díszítéshez

  1. A lekvárt átnyomjuk egy teaszűrőn és tehetünk hozzá pár csepp ételfestéket is, ha nem eperlekvárral készítjük. Beletesszük zacskóba, és ezzel díszíthetjük a sütinket. Majd felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36×24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2056
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-barackos túrószelet
Nikóka 172 recept

Eperrel akartam készíteni, de volt a hűtőben maradék barackbefőtt, így azt is belevágtam a krémbe.

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...