Egzotikusgyümölcs-szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
28g tojás35 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Krém
-
42g mascarpone168 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
23 kcal
-
2g cukor6 kcal
Gyümölcs
-
17g kivi8 kcal
-
33g mangó14 kcal
-
81g ananász21 kcal
-
13g szőlő8 kcal
-
1g tortazselé3 kcal
Összesen
462
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
330g tojás415 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
70g vaníliás cukor271 kcal
-
20g cukor77 kcal
Gyümölcs
-
200g kivi93 kcal
-
400g mangó170 kcal
-
970g ananász247 kcal
-
150g szőlő99 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
5542
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
9.8g tojás12 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
Krém
-
14.9g mascarpone60 kcal
-
7.4g habtejszín22 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
2.1g vaníliás cukor8 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
Gyümölcs
-
6g kivi3 kcal
-
11.9g mangó5 kcal
-
28.9g ananász7 kcal
-
4.5g szőlő3 kcal
-
0.4g tortazselé1 kcal
Összesen
164
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 116.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
462
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 103.8 g
Zsír
-
Összesen 314.6 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1358 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2571 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 555 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 1090 mg
-
Nátrium 521 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 591.1 g
-
Cukor 415 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1394.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1341 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 541 mg
-
D vitamin: 296 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 464 micro
-
Kolin: 988 mg
-
Retinol - A vitamin: 1150 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 2278 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 1863 micro
Összesen
5542
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 76.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
180 g cukor
-
180 g finomliszt
-
1 csipet só
-
1 kávéskanál sütőpor
Krém
-
500 g mascarpone
-
250 g habtejszín
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 ek cukor
Gyümölcs
-
2 közepes db kivi
-
1 db mangó
-
1 db ananász
-
150 g szőlő
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
Tészta
- Tojásokat szétválasztjuk.
- Fehérjét egy csipet sóval habbá verjük.
- Cukrot, citromhéjat és a citromlevet a sárgájával összedolgozzuk.
- Lisztet és a fehérjéből lett habot felváltva hozzáadagoljuk a kikevert sárgájához, és óvatosan (hogy a hab ne törjön össze) elkeverjük.
- 180°C-on kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk, hogy két lapunk legyen.
Krém
- A mascarponéhoz hozzáadjuk a vaníliacukrot, a sima cukrot és a két citrom héját és 1 citrom levét.
- A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponéhoz.
- Ízlés szerint még lehet hozzáadni vaníliacukrot vagy citromlevet.
- A krémet a két tésztalap közé kenjük, de hagyjunk meg egy kicsit, amit majd nagyon vékonyan a tetejére kenünk (hogy ragadjon bele a gyümölcs).
Gyümölcs
- Gyümölcsöket megmossuk, felkockázzuk (ízles szerint bármilyen gyümölcs lehet, ki mit szeret).
- A tészta megkent tetejét befedjük a gyümölcsökkel.
- A tortazselét a csomagolás szerint készítsük el, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan vonjuk be vele a gyümölcsöket.
- A tortát kb. 2 órára rakjuk be a hűtőbe, hogy legyen jó hideg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2197
- Feltöltés dátuma: 2016. április 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A gyümölcsök mennyisége és fajtája ízlés szerint variálható.