Egyszemélyes máglyarakás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A máglyarakáshoz
-
100g kalács367 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g tej56 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
19 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
25g víz0 kcal
-
111 kcal
-
15g dió98 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
200g alma94 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Összesen
1330
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A máglyarakáshoz
-
100g kalács367 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g tej56 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
19 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
25g víz0 kcal
-
111 kcal
-
15g dió98 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
200g alma94 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Összesen
1330
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A máglyarakáshoz
-
15.1g kalács55 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
6g tojásfehérje3 kcal
-
15.1g tej8 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
3.8g víz0 kcal
-
17 kcal
-
2.3g dió15 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
30.2g alma14 kcal
-
3.8g méz11 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
Összesen
199
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 51.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1033.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 375 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 275 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 310 micro
Összesen
1330
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 51.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1033.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 375 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 275 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 310 micro
Összesen
1330
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
A máglyarakáshoz
-
1 db tojássárgája
-
1 db tojásfehérje
-
100 ml tej
-
1 ek porcukor
-
1 teáskanál vaníliás cukor
-
50 g cukor
-
25 g víz
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
2 ek vaj
-
1 db alma
-
1 ek méz
-
1 teáskanál fahéj
-
1 késhegynyi szegfűszeg
-
1 ek citromlé
Elkészítés
A máglyarakáshoz
- Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát, majd vékony szeletekre vágjuk. A gyümölcsöt 1 evőkanál vajon puhára pároljuk a mézzel, fahéjjal, szegfűszeggel és ízlés szerint citrommal. A párolt almát félretesszük.
- A tojást szétválasztjuk, a fehérjét félretesszük. A sárgáját elkeverjük a tejjel, porcukorral és vaníliával.
- A kalácsszeleteket jól megforgatjuk a tojásos-tejes keverékben, hogy alaposan megszívják magukat.
- Egy serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, majd közepes lángon kisütjük benne a kalácsszeleteket. A külsejük legyen aranybarna, de vigyázzunk, oda ne égjenek.
- Tegyük egy tányérra az első kalácsot, majd halmozzuk rá a párolt almát. Erre jöhet a második szelet kalács.
- Keverjük össze a baracklekvárt a darált dióval, majd kenjük a felső kalács tetejére.
- Készítsünk cukorszirupot 25 gramm vízből és 50 gramm cukorból. Forraljuk fel, amíg el nem éri a 115 fokot. Közben kezdjük el felverni a tojásfehérjét egy csipet sóval. Amikor már lágy habot képez, fokozatosan csorgassuk hozzá a forró cukorszirupot. Verjük keményre a habot.
- Kanalazzuk a tojáshabot a szendvics tetejére, majd egy karamellizáló pisztollyal kissé pörköljük meg. A kész édességet tálaljuk frissen, melegen. Szórhatunk rá egy kevés durvára tört grillázst is.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 8623
- Feltöltés dátuma: 2022. február 24.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
A máglyarakás nem egy egyszemélyes édesség. Mármint persze, meg tudnék belőle enni egy egész tepsivel, de nem biztos, hogy túl jól lennék utána. Ezért inkább megalkottam az egyfős adagot belőle.