r
Nosalty Logó

Egészben sült borjúkaraj francia lecsóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barny
Egészben sült borjúkaraj francia lecsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kukorica tallérhoz

A sült borjúkarajhoz

A lecsóhoz

Összesen 536 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kukorica tallérhoz

A sült borjúkarajhoz

A lecsóhoz

Összesen 5350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kukorica tallérhoz

A sült borjúkarajhoz

A lecsóhoz

Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    1161 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 536 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    303.2 g

Zsír

  • Összesen
    301.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    2259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6769.8 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    781 mg
  • Foszfor
    3799 mg
  • Nátrium
    1391 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2557.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    707 micro
  • α-karotin
    344 micro
  • β-karotin
    2637 micro
  • β-crypt
    435 micro
  • Likopin
    11610 micro
  • Lut-zea
    7461 micro
Összesen 5350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    271 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

A kukorica tallérhoz

A sült borjúkarajhoz

A lecsóhoz

Elkészítés

A kukorica tallérhoz

  1. Először készítsük el a kukoricatallér masszát: fazékban tegyünk fel 1 liter zöldség alaplevet főni, (a legolcsóbb alaplé a víz). Öntsünk bele egy kevés olajat. Sót, borsot, 1 babérleveletés a péppé tört fokhagymát. Forráspont elérésekor habverővel kavarjuk bele a kukoricadarát, amint a fővéstől buborékok alakulnak ki, vegyük le a tűzről. Langyos állapotban adjuk hozzá a tojássárgáinkat, és a liszttel jól dolgozzuk össze.
  2. A csont nélküli karajról leszedjük a hártyát. Egyteáskanál sóból,egyteáskanál borsból, aprított rozmaringból, péppé tört fokhagymából és 100 ml olajból készítünk egy marinádot, átdörzsöljük vele a húsunkat (1 órát hagyjuk érlelődni a fűszerekkel), és serpenyőben hevített kevés olajban minden oldalát kérgesre sütjük.
  3. Előmelegített 160 fokos sütőben egy tepsibe téve kb. 20 percig sütjük, amíg a hús közepe halvány rózsaszínű nem lesz. Ezt maghőmérővel ellenőrizhetjük, ha 48-52 fokos készen vagyunk. Vagy egyszerűen 20 perc után vágjuk meg középen, és ha szükséges süssük még pár percet.
  4. Most készítsük el a lecsónkat. A felhasználandó zöldségeinket vágjuk 2 cm-es kockákra, és a hagymával kezdve,aztán paprika,cukkini,padlizsán,végül a paradicsom kerüljön bele a hús elősütéséhez használt serpenyőbe. Benne lévő olajat pótoljuk a vajjal, és pirítsuk össze a zöldségeket. Fűszerezés után szórjuk meg kevés liszttel, majd öntsük nyakon a paradicsomlével és kevés cukorral. Pár perc párolás után készen is vagyunk a zöldségraguval.
  5. A kukoricamasszát kanál segítségével adagoljuk egy olajos serpenyőbe, kicsit lapítsuk el, és mindkét oldalát süssük ropogósra(ne túl nagy hőfokon).
  6. Az egészben sült húst 1,5 cm szeletekre vágjuk ragura helyezve, a képhez hasonló módon a tallérokkal tálaljuk, friss fűszerekkel díszítsük.
  7. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6750
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Készíthetjük sertéskarajból, szűzből esetleg pulykamellből is!

Hozzávalók

A kukorica tallérhoz

A sült borjúkarajhoz

A lecsóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...