Egészben sült borjúkaraj francia lecsóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Barny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
A kukorica tallérhoz
-
30g kukoricadara109 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
100g víz0 kcal
-
4 kcal
A sült borjúkarajhoz
-
200g borjúkaraj211 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
A lecsóhoz
-
5g vaj36 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
10g cukkini2 kcal
-
10g padlizsán2 kcal
-
10g paradicsom2 kcal
-
10g pritaminpaprika2 kcal
-
10g paradicsomlé2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
1g finomliszt3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
536
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
A kukorica tallérhoz
-
300g kukoricadara1086 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
35 kcal
A sült borjúkarajhoz
-
2000g borjúkaraj2106 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
A lecsóhoz
-
50g vaj359 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
100g padlizsán24 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g pritaminpaprika21 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
5350
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
A kukorica tallérhoz
-
7g kukoricadara25 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.3g finomliszt9 kcal
-
2.3g tojássárgája8 kcal
-
23.4g víz0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
A sült borjúkarajhoz
-
46.7g borjúkaraj49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.3g napraforgó olaj21 kcal
A lecsóhoz
-
1.2g vaj8 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
2.3g cukkini0 kcal
-
2.3g padlizsán1 kcal
-
2.3g paradicsom0 kcal
-
2.3g pritaminpaprika0 kcal
-
2.3g paradicsomlé0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
124
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 677 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 380 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 255.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 1161 micro
-
Lut-zea 746 micro
Összesen
536
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 303.2 g
Zsír
-
Összesen 301.4 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 2259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6769.8 g
-
Cink 52 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 781 mg
-
Foszfor 3799 mg
-
Nátrium 1391 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 354.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2557.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 960 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 218 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 102 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 540 micro
-
Kolin: 947 mg
-
Retinol - A vitamin: 707 micro
-
α-karotin 344 micro
-
β-karotin 2637 micro
-
β-crypt 435 micro
-
Likopin 11610 micro
-
Lut-zea 7461 micro
Összesen
5350
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 271 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
A kukorica tallérhoz
-
300 g kukoricadara
-
babérlevél ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
100 g finomliszt
-
5 db tojássárgája
-
1 l víz
-
1 teáskanál napraforgó olaj
A sült borjúkarajhoz
-
2 kg borjúkaraj
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
-
100 ml napraforgó olaj
A lecsóhoz
-
50 g vaj
-
100 g vöröshagyma
-
100 g cukkini
-
100 g padlizsán
-
100 g paradicsom
-
100 g pritaminpaprika
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A kukorica tallérhoz
- Először készítsük el a kukoricatallér masszát: fazékban tegyünk fel 1 liter zöldség alaplevet főni, (a legolcsóbb alaplé a víz). Öntsünk bele egy kevés olajat. Sót, borsot, 1 babérleveletés a péppé tört fokhagymát. Forráspont elérésekor habverővel kavarjuk bele a kukoricadarát, amint a fővéstől buborékok alakulnak ki, vegyük le a tűzről. Langyos állapotban adjuk hozzá a tojássárgáinkat, és a liszttel jól dolgozzuk össze.
- A csont nélküli karajról leszedjük a hártyát. Egyteáskanál sóból,egyteáskanál borsból, aprított rozmaringból, péppé tört fokhagymából és 100 ml olajból készítünk egy marinádot, átdörzsöljük vele a húsunkat (1 órát hagyjuk érlelődni a fűszerekkel), és serpenyőben hevített kevés olajban minden oldalát kérgesre sütjük.
- Előmelegített 160 fokos sütőben egy tepsibe téve kb. 20 percig sütjük, amíg a hús közepe halvány rózsaszínű nem lesz. Ezt maghőmérővel ellenőrizhetjük, ha 48-52 fokos készen vagyunk. Vagy egyszerűen 20 perc után vágjuk meg középen, és ha szükséges süssük még pár percet.
- Most készítsük el a lecsónkat. A felhasználandó zöldségeinket vágjuk 2 cm-es kockákra, és a hagymával kezdve,aztán paprika,cukkini,padlizsán,végül a paradicsom kerüljön bele a hús elősütéséhez használt serpenyőbe. Benne lévő olajat pótoljuk a vajjal, és pirítsuk össze a zöldségeket. Fűszerezés után szórjuk meg kevés liszttel, majd öntsük nyakon a paradicsomlével és kevés cukorral. Pár perc párolás után készen is vagyunk a zöldségraguval.
- A kukoricamasszát kanál segítségével adagoljuk egy olajos serpenyőbe, kicsit lapítsuk el, és mindkét oldalát süssük ropogósra(ne túl nagy hőfokon).
- Az egészben sült húst 1,5 cm szeletekre vágjuk ragura helyezve, a képhez hasonló módon a tallérokkal tálaljuk, friss fűszerekkel díszítsük.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6750
- Feltöltés dátuma: 2013. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Barny
35 recept
Készíthetjük sertéskarajból, szűzből esetleg pulykamellből is!