Borjúkaraj
Leírás
A hentes által feldolgozott borjú felső bordázata melletti húsrészeket karajnak nevezzük. A borjú marjától (magas hátszín)húzódó bordák adják a sütni való hosszú karajt, a hátrébb lévő bordák a nemesebb rántani való rövid karajt. A borjúkarajra általában jellemző, hogy a vágóállat zsírosabb részét képezik, ezért inkább parázs fölött vagy sütőben süssük.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben vagy mélyhűtőben.
100g Borjúkaraj
fehérjetartalom
18.86 g
zsírtartalom
82007.77 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
71.15 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
184 mg
Nátrium
89 mg
Magnézium
22 mg
Kalcium
13 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.42 g
Niacin - B3 vitamin
6.68 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.13 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.23 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
18.86 g
Zsír
telített zsírsav
3.71 g
egyszeresen telített zsírsav
3.43 g
többszörösen telített zsírsav
0.63 g
koleszterin
82 g
ásványi anyagok
Kalcium
13 mg
Vas
0.86 mg
Magnézium
22 mg
Foszfor
184 mg
Nátrium
89 mg
Cink
3.24 mg
Réz
0.102 mg
Mangán
0.027 mg
Szelén
8.2 µg
szénhidrát
víz
71.15 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.07 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.23 mg
Niacin - B3 vitamin
6.68 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.13 mg
Folát
12 µg
E vitamin
0.21 mg
B12 vitamin
1.29 µg
B6 vitamin
0.42 g