Borjúkaraj

Borjúkaraj

Leírás

A hentes által feldolgozott borjú felső bordázata melletti húsrészeket karajnak nevezzük. A borjú marjától (magas hátszín)húzódó bordák adják a sütni való hosszú karajt, a hátrébb lévő bordák a nemesebb rántani való rövid karajt. A borjúkarajra általában jellemző, hogy a vágóállat zsírosabb részét képezik, ezért inkább parázs fölött vagy sütőben süssük.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben vagy mélyhűtőben.

100g Borjúkaraj

fehérjetartalom

18.86 g

zsírtartalom

82007.77 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

71.15 g

gramm borjúkaraj?

Top ásványi anyagok

Foszfor

184 mg

Nátrium

89 mg

Magnézium

22 mg

Kalcium

13 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.42 g

Niacin - B3 vitamin

6.68 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.13 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.23 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18.86 g

Zsír

telített zsírsav

3.71 g

egyszeresen telített zsírsav

3.43 g

többszörösen telített zsírsav

0.63 g

koleszterin

82 g

ásványi anyagok

Kalcium

13 mg

Vas

0.86 mg

Magnézium

22 mg

Foszfor

184 mg

Nátrium

89 mg

Cink

3.24 mg

Réz

0.102 mg

Mangán

0.027 mg

Szelén

8.2 µg

szénhidrát

víz

71.15 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.07 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.23 mg

Niacin - B3 vitamin

6.68 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.13 mg

Folát

12 µg

E vitamin

0.21 mg

B12 vitamin

1.29 µg

B6 vitamin

0.42 g

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...