Borjúszeletek marsalában
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
A hús sütéséhez
-
250g borjúkaraj263 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
14g vaj100 kcal
A szószhoz
-
14g salottahagyma9 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
50g marsala164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
788
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
A hús sütéséhez
-
500g borjúkaraj527 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
28g vaj201 kcal
A szószhoz
-
28g salottahagyma18 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
100g marsala327 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g vaj201 kcal
Összesen
1578
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
A hús sütéséhez
-
55g borjúkaraj58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2.6g olívaolaj23 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
A szószhoz
-
3.1g salottahagyma2 kcal
-
11g fehérbor9 kcal
-
11g alaplé1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
11g marsala36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
Összesen
173
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 57.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 827.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 197 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
788
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.4 g
Zsír
-
Összesen 114.5 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 445 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1655.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 696 mg
-
Nátrium 716 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 394.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 557 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 547 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
1578
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
A hús sütéséhez
A szószhoz
-
1 db salottahagyma
-
5 levél bazsalikom
-
1 dl marsala
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek vaj
Elkészítés
A hús sütéséhez
- A borjúszeleteket sózzuk, borsozzuk és az olívaolaj-vaj keverékén hirtelen kisütjük, félretesszük.
- A serpenyőben visszamaradt zsiradékon az apróra vágott salottahagymát megdinszteljük, felöntjük a fehérborral és alaplével (nekem éppen nem volt borjúalaplé a hűtőmben, így a múltkor főzött zöldség alaplé került bele..), sóval, borssal ízesítjük, belehintjük a szétmorzsolt oregánót és finomra vágott bazsalikomleveleket. Kívánt sűrűségűre beforraljuk.
- Visszatesszük a hússzeleteket a serpenyőbe, átmelegítjük mindkét oldalukat, ráöntjük a marsalát, végül a vajkockákat is hozzáadjuk. A marsalával már nem forraljuk, épphogy összehevítjük az egészet.
- Friss bazsalikomot szórunk rá és azonnal szervírozzuk.
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 20880
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 20.
Ajánló
Párolt rizs kíséretében kitűnő ebéd vagy vacsora.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Szép borjúkarajt vettem tegnap és ahhoz kerestem valami klassz elkészítési módot.Ez csak egy, a jó néhány ötlet közül, melyet Váncsa István Ezeregy receptje között találhatunk.