Rántott borjúkaraj
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
175g borjúkaraj184 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
3g tej1 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
852
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
700g borjúkaraj737 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0g só0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
3411
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
54.1g borjúkaraj57 kcal
-
12.7g tojás16 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
11.6g zsemlemorzsa46 kcal
-
0.8g tej0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.1g napraforgó olaj116 kcal
Összesen
263
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 58.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1008.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 370 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 114 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
852
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.7 g
Zsír
-
Összesen 233.9 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 913 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4033 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 441 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 1480 mg
-
Nátrium 1716 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 456 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 72 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 309 micro
-
Kolin: 459 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 748 micro
Összesen
3411
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg borjúkaraj
-
3 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
1 ek tej
-
só ízlés szerint
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A borjúkarajt megtisztítjuk, és kiklopfoljuk. Minden szelet mindkét oldalát megsózzuk.
- Egy tálba tesszük a lisztet, egy másikbaa tojásokat ütjük,és hozzáadjuk a tejet. Enyhén felverjük, és picit megsózzuk. A zsemlemorzsát egy harmadiktálba öntjük.
- A hússzeleteket először a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásokban. Aztán áttesszük a zsemlemorzsába. Jól rányomkodjuk a zsemlemorzsát.
- Forró, bő olajban oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Forrón tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 8158
- Feltöltés dátuma: 2013. április 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Ezt a fogást Krisztián, a Keresztlányom barátja kedvéért készítettem a húsvéti ebédre. Ő nagyon szereti a húst, és ezen belül is a rántott húst. Krumplipürét és uborkát kínáltam mellé. Nagyon finom a zsenge borjúkarajból a rántott hús.