Grillezett borjúkaraj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
434
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
870
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.7 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 578.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 206 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
434
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.4 g
Zsír
-
Összesen 62 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 267 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1157.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 630 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 412.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
870
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az olívaolajat összekeverjük a rozmaringgal és a citromlével. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a citromos-rozmaringos páclébe, kis tálba tesszük. A maradék olajat a húsokra öntjük, végül fóliával lefedjük a tálat és a hűtőben állni hagyjuk három-négy órán át.
- A pácolási idő vége felé beizzítjuk a grillsütőt, vagyis elkészítjük a parazsat. A citromokat felnegyedeljük. A parázs fölé, a grillrácsra helyezzük a hússzeleteket, a citrom negyedeket és pár perc alatt készre sütjük. Azonnal fogyasztjuk.
- Sütés ideje: 6 perc
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 17859
- Feltöltés dátuma: 2008. március 16.
Ajánló
@{Pancettával grillezett radicchio}
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Szeretek kint főzni. Ma végre megtörtént az idei év első grillezése: borjúkarajt készítettem citromos-rozmaringos pácban, melyekre a végén rányomkodtuk a grillezett citromokat. Csodás volt.