r
Nosalty Logó

Mustáros borjú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mustáros borjú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

Összesen 400 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

Összesen 1600 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

Összesen 126 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 400 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5031.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    2669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 1600 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A mustáros borjúhoz

  1. A borjúhúst sütés előtt legalább 1 órával kivesszük a hűtőből.
  2. Megszurkáljuk úgy, hogy a negyedbe vagy félbe vágott fokhagyma gerezdekkel megtüzdelhessük.
  3. Megszórjuk nagy szemű tengeri sóval, rárakjuk a mustárt, az olívaolajat, és ezekkel jól körbekenjük a húst.
  4. Körberakjuk a friss vagy fagyasztott zsályalevelekkel és rozmaringszárral.
  5. A húst jénai tálba rakjuk, és letakarás nélkül kilónként 40 percig (1 kg hús 40 perc) 180 fokon, légkeverésen sütjük.
  6. A szaftjával gyakran meglocsolgatjuk, ha kell még olívaolajat öntünk hozzá. Amikor kész kivesszük, felszeleteljük, a saját szaftjában hagyjuk tálalásig, és letakarjuk alufóliával. Hamar kihűl, így ne időzzünk sokat a tálalásig.

A mártáshoz

  1. Egy lábosban felrakjuk a mustárt, a tejszínt és a konyakot, kb. 3 kanál pecsenyelével (a hús szaftja, érdemes a sütés vége felé kivenni a pecsenyeléből).
  2. Egy csipetnyi sót, borsot rakunk hozzá. Egyszer rottyan és kész.
  3. Tálaláskor egy-két kanálnyi szószt öntünk a húsra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 12832
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 06.

Ajánló

Köretként fűszeres steak burgonyát és friss saláta mixet ajánlok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régebben nem szerettem sem a marhát, sem a borjút, maximum pörköltnek vagy gulyáslevesben. Mióta külföldön élek, azóta minden héten legalább egyszer valamelyik kerül az asztalra. Ez az abszolút vendégváró, ünnepi menü még sohasem okozott csalódást, bár érdemes a vendégsereg érkezése előtt kipróbálni, mert ha kicsit is túlsütjük nagy csalódás lesz. (Ehhez az ételhez érdemes nagyon szép borjúhúst beszerezni.)

Hozzávalók

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...