r
Nosalty Logó

Mustáros borjú

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mustáros borjú
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

400
Kalória
32.8g
Fehérje
5.9g
Szénhidrátok
26g
Zsír
160.7g
Víz
146.4g
Koleszterin
2.4g
Rost
1.7g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

Összesen 400 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

Összesen 1600 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

Összesen 126 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 400 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5031.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    2669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    642.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 1600 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

A mustáros borjúhoz

  1. A borjúhúst sütés előtt legalább 1 órával kivesszük a hűtőből.
  2. Megszurkáljuk úgy, hogy a negyedbe vagy félbe vágott fokhagyma gerezdekkel megtüzdelhessük.
  3. Megszórjuk nagy szemű tengeri sóval, rárakjuk a mustárt, az olívaolajat, és ezekkel jól körbekenjük a húst.
  4. Körberakjuk a friss vagy fagyasztott zsályalevelekkel és rozmaringszárral.
  5. A húst jénai tálba rakjuk, és letakarás nélkül kilónként 40 percig (1 kg hús 40 perc) 180 fokon, légkeverésen sütjük.
  6. A szaftjával gyakran meglocsolgatjuk, ha kell még olívaolajat öntünk hozzá. Amikor kész kivesszük, felszeleteljük, a saját szaftjában hagyjuk tálalásig, és letakarjuk alufóliával. Hamar kihűl, így ne időzzünk sokat a tálalásig.

A mártáshoz

  1. Egy lábosban felrakjuk a mustárt, a tejszínt és a konyakot, kb. 3 kanál pecsenyelével (a hús szaftja, érdemes a sütés vége felé kivenni a pecsenyeléből).
  2. Egy csipetnyi sót, borsot rakunk hozzá. Egyszer rottyan és kész.
  3. Tálaláskor egy-két kanálnyi szószt öntünk a húsra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Régebben nem szerettem sem a marhát, sem a borjút, maximum pörköltnek vagy gulyáslevesben. Mióta külföldön élek, azóta minden héten legalább egyszer valamelyik kerül az asztalra. Ez az abszolút vendégváró, ünnepi menü még sohasem okozott csalódást, bár érdemes a vendégsereg érkezése előtt kipróbálni, mert ha kicsit is túlsütjük nagy csalódás lesz. (Ehhez az ételhez érdemes nagyon szép borjúhúst beszerezni.)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!