Mustáros borjú
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
A mustáros borjúhoz
-
250g borjúkaraj263 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
4g zsálya12 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
1g só0 kcal
A mártáshoz
-
5g mustár3 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
4g konyak9 kcal
Összesen
400
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
A mustáros borjúhoz
-
1000g borjúkaraj1053 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
15g zsálya47 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
4g só0 kcal
A mártáshoz
-
20g mustár12 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
16g konyak37 kcal
Összesen
1600
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
A mustáros borjúhoz
-
78.6g borjúkaraj83 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
1.2g zsálya4 kcal
-
1.1g rozmaring1 kcal
-
1.6g mustár1 kcal
-
0.3g só0 kcal
A mártáshoz
-
1.6g mustár1 kcal
-
11.8g főzőtejszín15 kcal
-
1.3g konyak3 kcal
Összesen
126
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.8 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1257.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 667 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 160.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
400
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.4 g
Zsír
-
Összesen 103.9 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 586 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5031.2 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 578 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 1418 mg
-
Nátrium 2669 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 642.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 274 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 577 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 331 micro
Összesen
1600
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A mustáros borjúhoz
- A borjúhúst sütés előtt legalább 1 órával kivesszük a hűtőből.
- Megszurkáljuk úgy, hogy a negyedbe vagy félbe vágott fokhagyma gerezdekkel megtüzdelhessük.
- Megszórjuk nagy szemű tengeri sóval, rárakjuk a mustárt, az olívaolajat, és ezekkel jól körbekenjük a húst.
- Körberakjuk a friss vagy fagyasztott zsályalevelekkel és rozmaringszárral.
- A húst jénai tálba rakjuk, és letakarás nélkül kilónként 40 percig (1 kg hús 40 perc) 180 fokon, légkeverésen sütjük.
- A szaftjával gyakran meglocsolgatjuk, ha kell még olívaolajat öntünk hozzá. Amikor kész kivesszük, felszeleteljük, a saját szaftjában hagyjuk tálalásig, és letakarjuk alufóliával. Hamar kihűl, így ne időzzünk sokat a tálalásig.
A mártáshoz
- Egy lábosban felrakjuk a mustárt, a tejszínt és a konyakot, kb. 3 kanál pecsenyelével (a hús szaftja, érdemes a sütés vége felé kivenni a pecsenyeléből).
- Egy csipetnyi sót, borsot rakunk hozzá. Egyszer rottyan és kész.
- Tálaláskor egy-két kanálnyi szószt öntünk a húsra.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 12929
- Feltöltés dátuma: 2014. január 06.
Ajánló
Köretként fűszeres steak burgonyát és friss saláta mixet ajánlok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Régebben nem szerettem sem a marhát, sem a borjút, maximum pörköltnek vagy gulyáslevesben. Mióta külföldön élek, azóta minden héten legalább egyszer valamelyik kerül az asztalra. Ez az abszolút vendégváró, ünnepi menü még sohasem okozott csalódást, bár érdemes a vendégsereg érkezése előtt kipróbálni, mert ha kicsit is túlsütjük nagy csalódás lesz. (Ehhez az ételhez érdemes nagyon szép borjúhúst beszerezni.)