Tejszínes-gombás borjúragu
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g borjúkaraj132 kcal
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
50g zöldség alaplé4 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
351
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g borjúkaraj527 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
1399
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
30.4g borjúkaraj32 kcal
-
30.4g csiperkegomba6 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
9.1g fehérbor7 kcal
-
12.2g zöldség alaplé1 kcal
-
12.2g főzőtejszín16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2.7g petrezselyem1 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Összesen
84
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 757.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 254.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 591 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 626 micro
Összesen
351
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.6 g
Zsír
-
Összesen 93 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 397 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3028.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 1273 mg
-
Nátrium 1113 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1018.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 575 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 753 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 378 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2363 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2503 micro
Összesen
1399
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg borjúkaraj
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 dl zöldség alaplé
-
2 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
2 ek vaj
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A felhevített vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk a kisebb, közel egyenlő méretű darabokra vágott, előzetesen sózott, borsozott borjúhúst, a finomra vágott petrezselyem és fokhagyma kíséretében.
- Amikor a húskockák minden oldala megpirult, felöntjük a fehérborral és az alaplé felével. Közepes lángon, félig lefedve majdnem puhára pároljuk. Néha ránézünk, és ha kevés lenne a leve, az alapléből pótoljuk.
- Közben megtisztítjuk a gombát, felszeleteljük és mikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk. Felöntjük a maradék alaplével és készre főzzük.
- A legvégén belekeverjük a tejszínt és összeforraljuk. Szükség szerint igazítunk az ízesítésén (sózzuk, borsozzuk).
- Frissen vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
- Receptkönyvben: 298
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 33283
- Feltöltés dátuma: 2008. október 01.
Ajánló
Párolt rizs illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Hétvégén szüleim egyik barátja gombászni volt és hazafelé menet betért hozzánk: kaptam tőle egy kosárnyi, illatos, frissen szedett erdőszéli csiperkét és pöffeteg gombát. Ebből az apropóból készült a gombás borjúragu, amit a gomba mennyiségét elnézve, akár nevezhetnénk borjúhúsos gombaragunak is:-). De így volt igazán finom.