adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g borjúkaraj211 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
Összesen
703
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g borjúkaraj211 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
Összesen
703
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
26.7g borjúkaraj28 kcal
-
21.4g sárgarépa8 kcal
-
12g fehérrépa8 kcal
-
34.7g zeller13 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g sertészsír36 kcal
Összesen
95
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1402.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 613 mg
-
Nátrium 447 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 480.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1189 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11798 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 368 micro
Összesen
703
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1402.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 613 mg
-
Nátrium 447 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 480.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1189 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11798 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 368 micro
Összesen
703
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 661 micro
-
β-karotin 1575 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, és feldaraboljuk, ahogy épp esik, egyforma méretűre nagyjából, a fokhagymát egészben hagyjuk.
- Egy kerámiaedényt kikenünk sertészsírral, beleöntjük a zöldségeket, rá a karajszelet, az egészet sózzuk, borsozzuk.
- 180 fokon kb. 35 percig sütjük, míg a hús átsül, a zöldségek pedig megpirulnak.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 5730
- Feltöltés dátuma: 2017. április 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom a Lehel téri piacot, szerencsére ott lakom a szomszédságában, és bármikor kiugorhatok. Egyik reggel láttam pár szép szelet csontos borjúkarajt, amit az egyszerűség és a szezonalitás jegyében gyökérzöldségekkel sütöttem meg, csak sóval és borssal, semmi túlfűszerezés. Hihetetlenül ízletes lett!