Citromos borjú
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g borjúkaraj211 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
58g csirke alaplé4 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
307
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1200g borjúkaraj1264 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
350g csirke alaplé25 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
39g kapribogyó9 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1840
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
65.1g borjúkaraj69 kcal
-
2.2g citromlé0 kcal
-
19g csirke alaplé1 kcal
-
8.1g fehérbor7 kcal
-
2.1g kapribogyó0 kcal
-
2.3g vaj16 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
99
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 782.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 458 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 128.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
307
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148.9 g
Zsír
-
Összesen 116.8 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 730 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4695.7 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 1485 mg
-
Nátrium 2748 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 769.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 168 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 554 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 506 micro
Összesen
1840
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
1.2 kg borjúkaraj
-
1 citromból nyert citromlé
-
350 ml csirke alaplé
-
3 ek kapribogyó
-
3 ek vaj
-
1.5 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A kb. 2 cm vastag borjúkaraj szeleteket folpackba csomagolva húslapítóval (sima felületű, nehéz húsklopfolóval) fele vastagságúra lapogatjuk.
- Az olívaolajat és a vajat egy serpenyőben összeolvasztjuk és felhevítjük. A hússzeleteket oldalankét 2-2 percig sütjük, majd sózzuk-borsozzuk és egy tányérra félretesszük.
- Ugyanebbe a serpenyőbe öntjük a bort és magasabbra véve a lángot harmadára beforraljuk. Felöntjük az alaplével, belefacsarjuk a citrom levét és hozzáadjuk a lemosott kapribogyót. Néhány percig forraljuk, míg a lé kissé elfő.
- Végül visszatesszük a hússzeleteket és pár pillanat alatt, néhányszor megforgatva átmelegítjük.
- Meghintjük petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.
- Sütés ideje: 6 perc
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 16230
- Feltöltés dátuma: 2009. március 11.
Ajánló
Citromhéjjal és citromlével ízesített krumplipürét készítettünk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A citromvacsora főfogásaként tálaltam ezt a citromosan elkészített borjút. A recept az Egy falat Olaszország c. könyvből származik, annyi módosítással, hogy én nem hintettem le liszttel a húst, mielőtt sütöttem, következésképpen a mártás is hígabb volt.