r
Nosalty Logó

Édesburgonyafasírt káposztasalátával és sült burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Édesburgonyafasírt káposztasalátával és sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

édesburgonyafasírt

káposztasaláta

sült burgonya

Összesen 703 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

édesburgonyafasírt

káposztasaláta

sült burgonya

Összesen 2112 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

édesburgonyafasírt

káposztasaláta

sült burgonya

Összesen 115 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1653 micro
  • β-karotin
    8833 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    27 micro
  • Lut-zea
    1278 micro
Összesen 703 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    153.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2260.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    992 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1020.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2492 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    555 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4960 micro
  • β-karotin
    26499 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    3834 micro
Összesen 2112 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    1450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

édesburgonyafasírt

káposztasaláta

sült burgonya

Elkészítés

édesburgonyafasírt

  1. Az édesburgonyát lereszeljük, sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadunk egy tojást és annyi mandulalisztet, amennyit szükségesnek érzünk ahhoz, hogy formázható masszát kapjunk.
  2. A zöldségfasírt masszáját hagyjuk kicsit állni, majd nedves kézzel kerek fasírtokat formázunk belőle.
  3. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a zöldségfasírtok mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk.

káposztasaláta

  1. A káposztát és a répát lereszeljük, hozzáadjuk a karikázott újhagymát, majd az egészet alaposan besózzuk. Hagyjuk állni legalább fél órát.
  2. Közben elkészítjük a szószt: a majonézt kikeverjük az ecettel, kevés cukorral és borssal. A kész szószt összeforgatjuk a besózott zöldségekkel, és ha szükséges, még megsózzuk kissé.

sült burgonya

  1. A burgonyákat meghámozzuk és cikkekre negyedeljük, majd bőséges sós vízben félpuhára főzzük.
  2. A félig főtt burgonyát kiszedjük, alaposan lecsepegtetjük, majd összeforgatjuk olajjal és fűszerezzük sóval, borssal, zsályával.
  3. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd a káposztasaláta és a zöldségfasírt mellé kínáljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1787
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szijj Andris vegetáriánus és gluténmentes étrendet folytat, így a húst édesburgonyára cserélte a Showszóró döntőjében, a batátás zöldségfasírthoz pedig káposztasalátát és sült burgonyát is készített.

Hozzávalók

édesburgonyafasírt

káposztasaláta

sült burgonya

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...