Édesburgonyafasírt káposztasalátával és sült burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
édesburgonyafasírt
-
60g édesburgonya37 kcal
-
15g mandulaliszt42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
káposztasaláta
-
167g vöröskáposzta41 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
3g tárkonyecet1 kcal
-
33g majonéz178 kcal
sült burgonya
Összesen
703
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
édesburgonyafasírt
-
180g édesburgonya111 kcal
-
45g mandulaliszt127 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
káposztasaláta
-
500g vöröskáposzta124 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g tárkonyecet2 kcal
-
100g majonéz535 kcal
sült burgonya
Összesen
2112
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
édesburgonyafasírt
-
9.8g édesburgonya6 kcal
-
2.5g mandulaliszt7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
1.8g napraforgó olaj15 kcal
káposztasaláta
-
27.4g vöröskáposzta7 kcal
-
8.8g sárgarépa3 kcal
-
15.1g újhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0.5g tárkonyecet0 kcal
-
5.5g majonéz29 kcal
sült burgonya
Összesen
115
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 51.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 753.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 331 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 340.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 831 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1653 micro
-
β-karotin 8833 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 27 micro
-
Lut-zea 1278 micro
Összesen
703
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.5 g
Zsír
-
Összesen 153.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2260.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 450 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 559 mg
-
Nátrium 992 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.3 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1020.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2492 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 330 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 555 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 285 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 4960 micro
-
β-karotin 26499 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 81 micro
-
Lut-zea 3834 micro
Összesen
2112
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 271 micro
-
β-karotin 1450 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
édesburgonyafasírt
-
1 db édesburgonya
-
3 evőkanál mandulaliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db tojás
-
4 ek napraforgó olaj
káposztasaláta
-
50 dkg vöröskáposzta
-
2 db sárgarépa
-
3 db újhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek cukor
-
2 ek tárkonyecet
-
100 g majonéz
sült burgonya
Elkészítés
édesburgonyafasírt
- Az édesburgonyát lereszeljük, sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadunk egy tojást és annyi mandulalisztet, amennyit szükségesnek érzünk ahhoz, hogy formázható masszát kapjunk.
- A zöldségfasírt masszáját hagyjuk kicsit állni, majd nedves kézzel kerek fasírtokat formázunk belőle.
- Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a zöldségfasírtok mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk.
káposztasaláta
- A káposztát és a répát lereszeljük, hozzáadjuk a karikázott újhagymát, majd az egészet alaposan besózzuk. Hagyjuk állni legalább fél órát.
- Közben elkészítjük a szószt: a majonézt kikeverjük az ecettel, kevés cukorral és borssal. A kész szószt összeforgatjuk a besózott zöldségekkel, és ha szükséges, még megsózzuk kissé.
sült burgonya
- A burgonyákat meghámozzuk és cikkekre negyedeljük, majd bőséges sós vízben félpuhára főzzük.
- A félig főtt burgonyát kiszedjük, alaposan lecsepegtetjük, majd összeforgatjuk olajjal és fűszerezzük sóval, borssal, zsályával.
- 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd a káposztasaláta és a zöldségfasírt mellé kínáljuk.
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1787
- Feltöltés dátuma: 2023. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Szijj Andris vegetáriánus és gluténmentes étrendet folytat, így a húst édesburgonyára cserélte a Showszóró döntőjében, a batátás zöldségfasírthoz pedig káposztasalátát és sült burgonyát is készített.