r
Nosalty Logó

Édes és sós töltött baguette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Édes és sós töltött baguette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 657 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3949 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 259 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2295 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 657 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3600.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    602 mg
  • Foszfor
    2063 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    731.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13771 micro
  • Lut-zea
    1539 micro
Összesen 3949 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    899 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az öregtésztát a világos roszliszttel, vízzel, cukorral, élesztővel kenyérsütőben megdagasztjuk, kelesztjük 1 órát.
  2. Az idő leteltével hozzáadjuk a rozsliszteket, tönkölylisztet, burgonyapehelyt, joghurtot, olajat, aszkorbinsavat, sikért és sót, és újra átdagasztjuk, kelesztjük.
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkára tesszük, 3 részre osztjuk, mindegyiket téglalappá nyújtjuk, majd megszórjuk a belevalókkal (1 paradicsomos, 1 áfonyás/diós, 1 kopasz).
  4. Baguette formára hajtogatjuk, tekerjük, baguette-sütőbe tesszük, letakarva fél-háromnegyed órát kelesztjük. Tetejét lespricceljük vízzel, tetejét bevagdaljuk, alá tepsiben vizet teszünk, hogy gőzben süljenek.
  5. Előmelegített sütőben prosra sütjük. Negyed óra sütésnél újra lespricceljük vízzel, hogy fényesebb, ropogósabb legyen.
  6. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2341
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes és sós töltött baguette
Évi néni 1830 recept

Vettem ma egy baguette-sütőt, amit muszáj volt azonnal kipróbálni. Már biztos, hogy lelkes péktanonc leszek. Ennek a receptnek az alapját is Limarától lestem le, majd átalakítottam a fiam ízlésének. Limara egyszerűen szenzációs.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...