r
Nosalty Logó

Édes savanyú ananászos csirke rizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Róka a fazékban
Édes savanyú ananászos csirke rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Előkészítés

Az étel elkészítése

Tálalás

Összesen 1300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Előkészítés

Az étel elkészítése

Tálalás

Összesen 5200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Előkészítés

Az étel elkészítése

Tálalás

Összesen 149 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    628 micro
  • β-karotin
    2357 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 1300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    155.6 g

Zsír

  • Összesen
    296.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3000.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.4 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1837.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    966 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    115 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    949 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2513 micro
  • β-karotin
    9427 micro
  • β-crypt
    703 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 5200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Az étel elkészítése

Tálalás

Elkészítés

Előkészítés

  1. Forraljunk vizet. Míg elkészül, vegyünk elő egy közepes méretű lábast, egy jó löket olaj társaságában pirítsuk a rizst, míg átlátszó nem lesz, hogy még finomabb legyen, ültessünk mellé egy fej vöröshagymát. Ízesítsük még sóval, majd kis lángon, a forró vízzel felöntve főzzük puhára.
  2. A hagymát, a paprikát és a zellert kockázzuk fel, a répát miután meghámoztuk, reszeljük le a kislyukú reszelőn. A koriandert és a gyömbért is vágjuk apróra.

Az étel elkészítése

  1. Tegyünk fel közepes erősségű lángra egy nagy méretű wokot vagy serpenyőt, ha már felmelegedett, készítsünk benne karamellt, majd öntsük bele az olívaolajat. Dobjuk bele az apróra vágott hagymát, és miután aranybarnára sültek, mehet mellé a zeller valamint a sárgarépa és a gyömbér is.
  2. Pirítsuk néhány percig, amíg színt nem kapnak. Ha már csodásan festenek, jöhet a maradék színes-ízes hozzávaló: a paprikák, fokhagyma és koriander. Majd alaposan forgassuk össze az egészet, és pirítsuk 5 percig. Ezután keverjük hozzá az ananászkonzervet a levével együtt, és ízesítsük 2 evőkanál szójaszósszal.
  3. Rotyogtassuk kicsit, majd egy kis levet keverjünk össze kukoricakeményítővel, és öntsük a szószhoz. Végső lépésként nincs más dolgunk, mint hogy hozzákeverjük a savanyú ízt, a balzsamecetet, vagy ha nincs, a citromlé is megteszi. :) (Ezért nem kell leugranod a boltba!)
  4. A szószt főzzük még úgy 10-15 percig, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, azután húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kicsit magára.
  5. Eddig igazán egyszerű nem? Miután a rizs és a szósz is készen áll, nincs más hátra, mint előkészíteni a csirkefalatkákat, amit majd a szószhoz fogunk keverni.
  6. Készítsük elő a husikat, vágjuk őket hosszú csíkokra, sózzuk, borsozzuk, és hempergessük meg őket egy kis lisztben.
  7. Vegyünk elő egy nagyobb lábast, és öntsük bele a napraforgó olajat, majd hevítsük fel. Ha elérte a megfelelő hőmérsékletet, ugorhatnak bele a csirkecsíkok, és süljenek aranybarna színűre. Csöpögtetés után már mehetnek is az elkészült szószba, hogy jól bevonhassa őket az ízletes máz.

Tálalás

  1. Elsőként a rizst ültessük a tányérra, majd kanalazzunk rá a szószból, végül hintsük meg szezámmal és egy kis korianderrel.
  2. Kínálhatunk mellé még szójaszószt, vagy csípős chili szószt, ha valaki fűszeresebben szereti. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 16503
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Róka a fazékban 12 recept

Egy régi családi recept, amit még Édesapámtól sajátítottam el, egész fiatalon. Azóta is előszeretettel készítem el, hisz nagyon szép emlékeket idéz fel bennem, azok a mennyei illatok és az ízek különleges helyet foglalnak el a szívemben… :) Emlékszem, hogy egy időben szinte minden héten legalább egyszer elkészítette nekünk Apu ezt a finomságot. Miközben készült, a Édesanyámmal ott sürögtünk körülötte a konyhában, és minden egyes forduló alkalmával elcsentünk egy frissen sült ropogós csirkedarabkát. :) Apu bánatára, aki nem győzte sütni a falatkákat… nem egyszer előfordult, hogy viccesen rácsapott a kezünkre. Aztán panaszkodott, hogy nem marad elég hús a szószba. Szerencsénkre nem így lett… s miután elkészült, még melegében elfogyott minden egyes falat. Pár évvel ezelőtt a receptet kicsit átformáltam, de az emlékezetes ízharmónia megmaradt, csupán néhány új hozzávalóval toldottam meg, amikkel még ízletesebbé vált az étel, és azóta is a család kedvence. (Köszönöm Apu!) Fantasztikusan egyszerű, próbáljátok ki bátran.

Hozzávalók

Előkészítés

Az étel elkészítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...