Édes savanyú ananászos csirke rizzsel
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
Előkészítés
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
40g pritaminpaprika9 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
100g ananászkonzerv60 kcal
-
1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
75g rizs269 kcal
-
150g víz0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
213g napraforgó olaj470 kcal
Az étel elkészítése
Tálalás
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
Előkészítés
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
160g pritaminpaprika34 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
400g ananászkonzerv240 kcal
-
5 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
300g rizs1074 kcal
-
600g víz0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
850g napraforgó olaj1879 kcal
Az étel elkészítése
Tálalás
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
Előkészítés
-
14.3g csirkemellfilé17 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
4.6g pritaminpaprika1 kcal
-
0.3g gyömbér0 kcal
-
0.6g nádcukor2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.3g sárgarépa1 kcal
-
11.5g ananászkonzerv7 kcal
-
1.1g halványító zeller0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.3g balzsamecet0 kcal
-
0.9g koriander0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
8.6g rizs31 kcal
-
17.2g víz0 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
24.4g napraforgó olaj54 kcal
Az étel elkészítése
Tálalás
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38.9 g
Zsír
-
Összesen 74.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 750.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 459.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 628 micro
-
β-karotin 2357 micro
-
β-crypt 176 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 155.6 g
Zsír
-
Összesen 296.7 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 140 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3000.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 291 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 377 mg
-
Foszfor 1706 mg
-
Nátrium 376 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 478.4 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1837.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 966 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 115 mg
-
C vitamin: 238 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 949 micro
-
Kolin: 487 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 2513 micro
-
β-karotin 9427 micro
-
β-crypt 703 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 647 micro
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 72 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Hozzávalók
Előkészítés
-
500 g csirkemellfilé
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 db pritaminpaprika
-
1 hüvelykujjnyi gyömbér (Ha szereted, rakj bele nyugodtan, én is inkább többet rakok bele a kelleténél, hiszen ettől lesz mennyei íze.)
-
2 ek nádcukor
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
400 g ananászkonzerv
-
1 közepes szár halványító zeller
-
chili ízlés szerint (Ha nem is szeretitek az erőset, mindenképp rakjatok bele egy kicsit az ízek harmóniája miatt.)
-
2 ek balzsamecet
-
1 csokor koriander
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 evőkanál finomliszt
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
300 g rizs
-
6 dl víz
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
10 dl napraforgó olaj
Az étel elkészítése
Tálalás
Elkészítés
Előkészítés
- Forraljunk vizet. Míg elkészül, vegyünk elő egy közepes méretű lábast, egy jó löket olaj társaságában pirítsuk a rizst, míg átlátszó nem lesz, hogy még finomabb legyen, ültessünk mellé egy fej vöröshagymát. Ízesítsük még sóval, majd kis lángon, a forró vízzel felöntve főzzük puhára.
- A hagymát, a paprikát és a zellert kockázzuk fel, a répát miután meghámoztuk, reszeljük le a kislyukú reszelőn. A koriandert és a gyömbért is vágjuk apróra.
Az étel elkészítése
- Tegyünk fel közepes erősségű lángra egy nagy méretű wokot vagy serpenyőt, ha már felmelegedett, készítsünk benne karamellt, majd öntsük bele az olívaolajat. Dobjuk bele az apróra vágott hagymát, és miután aranybarnára sültek, mehet mellé a zeller valamint a sárgarépa és a gyömbér is.
- Pirítsuk néhány percig, amíg színt nem kapnak. Ha már csodásan festenek, jöhet a maradék színes-ízes hozzávaló: a paprikák, fokhagyma és koriander. Majd alaposan forgassuk össze az egészet, és pirítsuk 5 percig. Ezután keverjük hozzá az ananászkonzervet a levével együtt, és ízesítsük 2 evőkanál szójaszósszal.
- Rotyogtassuk kicsit, majd egy kis levet keverjünk össze kukoricakeményítővel, és öntsük a szószhoz. Végső lépésként nincs más dolgunk, mint hogy hozzákeverjük a savanyú ízt, a balzsamecetet, vagy ha nincs, a citromlé is megteszi. :) (Ezért nem kell leugranod a boltba!)
- A szószt főzzük még úgy 10-15 percig, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, azután húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kicsit magára.
- Eddig igazán egyszerű nem? Miután a rizs és a szósz is készen áll, nincs más hátra, mint előkészíteni a csirkefalatkákat, amit majd a szószhoz fogunk keverni.
- Készítsük elő a husikat, vágjuk őket hosszú csíkokra, sózzuk, borsozzuk, és hempergessük meg őket egy kis lisztben.
- Vegyünk elő egy nagyobb lábast, és öntsük bele a napraforgó olajat, majd hevítsük fel. Ha elérte a megfelelő hőmérsékletet, ugorhatnak bele a csirkecsíkok, és süljenek aranybarna színűre. Csöpögtetés után már mehetnek is az elkészült szószba, hogy jól bevonhassa őket az ízletes máz.
Tálalás
- Elsőként a rizst ültessük a tányérra, majd kanalazzunk rá a szószból, végül hintsük meg szezámmal és egy kis korianderrel.
- Kínálhatunk mellé még szójaszószt, vagy csípős chili szószt, ha valaki fűszeresebben szereti. Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 16 alkalommal
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 16622
- Feltöltés dátuma: 2016. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Egy régi családi recept, amit még Édesapámtól sajátítottam el, egész fiatalon. Azóta is előszeretettel készítem el, hisz nagyon szép emlékeket idéz fel bennem, azok a mennyei illatok és az ízek különleges helyet foglalnak el a szívemben… :) Emlékszem, hogy egy időben szinte minden héten legalább egyszer elkészítette nekünk Apu ezt a finomságot. Miközben készült, a Édesanyámmal ott sürögtünk körülötte a konyhában, és minden egyes forduló alkalmával elcsentünk egy frissen sült ropogós csirkedarabkát. :) Apu bánatára, aki nem győzte sütni a falatkákat… nem egyszer előfordult, hogy viccesen rácsapott a kezünkre. Aztán panaszkodott, hogy nem marad elég hús a szószba. Szerencsénkre nem így lett… s miután elkészült, még melegében elfogyott minden egyes falat. Pár évvel ezelőtt a receptet kicsit átformáltam, de az emlékezetes ízharmónia megmaradt, csupán néhány új hozzávalóval toldottam meg, amikkel még ízletesebbé vált az étel, és azóta is a család kedvence. (Köszönöm Apu!) Fantasztikusan egyszerű, próbáljátok ki bátran.