Duplán túrós bukta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tésztához
-
42g tej23 kcal
-
8g kefir5 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
11g napraforgó olaj100 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
5 kcal
Töltelékhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
6 kcal
-
3g búzadara10 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
Csurgatáshoz
-
7g csokoládé36 kcal
-
0 kcal
Összesen
749
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tésztához
-
250g tej140 kcal
-
50g kefir31 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
68g napraforgó olaj601 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
Töltelékhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
16g búzadara58 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Csurgatáshoz
-
40g csokoládé218 kcal
-
0 kcal
Összesen
4511
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tésztához
-
14.4g tej8 kcal
-
2.9g kefir2 kcal
-
14.4g tehéntúró21 kcal
-
3.9g napraforgó olaj35 kcal
-
34.6g finomliszt126 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
1.7g friss élesztő2 kcal
Töltelékhez
-
14.4g tehéntúró21 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.9g búzadara3 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
2.3g tojássárgája7 kcal
Csurgatáshoz
-
2.3g csokoládé13 kcal
-
0 kcal
Összesen
260
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1057.5 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 169 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 92.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
749
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.2 g
Zsír
-
Összesen 144 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 624 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6345 g
-
Cink 1310 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 954 mg
-
Vas 1013 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 2113 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 45 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 609.5 g
-
Cukor 129 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 556.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 128 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 488 micro
-
Kolin: 550 mg
-
Retinol - A vitamin: 239 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 803 micro
Összesen
4511
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.7 g
-
Cink 76 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 58 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 35 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
2.5 dl tej
-
0.5 dl kefir
-
25 dkg tehéntúró
-
0.8 dl napraforgó olaj
-
60 dkg finomliszt
-
4 csapott ek cukor
-
1 db tojás
-
3 dkg friss élesztő
Töltelékhez
-
25 dkg tehéntúró
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 csapott ek búzadara
-
3 csapott ek cukor
-
2 db tojássárgája
Csurgatáshoz
-
4 dkg csokoládé
-
2 csepp napraforgó olaj
Elkészítés
Tésztához
- Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A túrót krémesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot, tojást, kefirt, az olajat, a megkelt élesztőt, majd a lisztet, és jól kidagasztjuk. Ha a tészta ragadna, akkor tegyünk hozzá még 1-2 evőkanál lisztet. A tésztát kelesztőtálba tesszük, fedelével lezárjuk és duplájára kelesztjük.
- Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat összekeverjük krémes állagúra.
- A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, kinyújtjuk 3-4 mm-re, 6x8 cm-es téglalapokat vágunk belőle, majd a közepére tesszük a túrótölteléket, feltekerjük, megnyomkodjuk a két végét és buktákat formázunk belőle.
- A 23x38 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, a buktákat szorosan egymás mellé sorakoztatjuk és még 20 percig konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztjük.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Amikor megsültek, tepsiben hagyjuk úgy 15 percig. Így könnyen szétválasztható lesz.
- A csokoládét az olajjal mikróban megolvasztjuk, jól összekeverjük és a buktákra csurgatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23x38
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 17005
- Feltöltés dátuma: 2015. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
VnéEdit
295 recept
Az internetről sütöttem nagyon finom, extra buktát. Többször fog kerülni az asztalunkra.