r
Nosalty Logó

Dum aloo - paradicsomos burgonya észak-indiai módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
csakegygourmet
Dum aloo - paradicsomos burgonya észak-indiai módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1085 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    293 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1726.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    1067 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 1085 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    413 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Félig főzzük meg a falatnyira vágott burgonyát, majd tetszőleges zsiradékon pirítsuk meg pirulásig, teljes puhulásig.
  2. Botmixerrel vagy egyéb aprítóval homogenizáljuk a paradicsomot, kesudiót és a nyers vagy pár percig főzött és megpuhut hagymát.
  3. Egy serpenyőbe egy kevés zsiradékon illatozásig pirítsuk a reszelt gyömbért, fokhagymát, babérlevelet, zöld/piros chilipaprikát, zöld kardamomt. Adjuk hozzá a fentebb elkészített szószt. Tegyük hozzá a koriandermagot, görögszénamagot, kurkumát, garam masalát. Addig kevergessük a tűz fölött, ameddig el nem párologja a vizet és nem sűrűsödik be. Egy-egy kanállal keverjünk a szobahőmérsékletű joghurthoz, majd adjuk hozzá a teljes joghurtot és a már kész krumplit. Pár perc alatt, ameddig a hagyma nyersessége el nem tűnik, rottyantsuk össze. Előfordulhat, hogy a joghurt kicsapódik, ha ez zavarna bennünket, akkor a joghurt felét adjuk hozzá az étel kihűlése után.
  4. Tálaljuk koriander- vagy petrezselyemzölddel.
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 670
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 19.

Ajánló

Bár az eredeti receptben nincs benne, de véleményem szerint fejenként egy-egy főtt tojással lehetne gazdagítani a fogás ízvilágát és tápértékét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dum aloo - paradicsomos burgonya észak-indiai módra
csakegygourmet 78 recept

Észak-indiai vegetáriánus fogás, mely leginkább egy fűszeres krumplifőzelékhez hasonlít. Naan-al vagy rizzsel javasolják a tálalását. Eredeti recept a www.indianhealthyrecipes.com oldalról van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...