r
Nosalty Logó

Díszített Sacher torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Díszített Sacher torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A hamis marcipánhoz

Összesen 569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A hamis marcipánhoz

Összesen 5675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A hamis marcipánhoz

Összesen 380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    273.4 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    987 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4742 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    940 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    625 mg
  • Foszfor
    2073 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    755.5 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1686 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1651 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 5675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A hamis marcipánhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az olvasztott vajat habossá verjük a cukorral robotgép segítségével.
  2. Felütjük a tojásokat, különszedve a fehérjét. Sárgáját a vajhoz keverjük.
  3. Felolvasztunk fél tábla étcsokit, s belekeverjük a masszába a rumaromával együtt.
  4. A szárazanyagokat is összekeverjük: lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport.
  5. Összekeverjük a két tálat.
  6. Felverjük kemény habbá a fehérjét egy csipet sóval, majd ezt is óvatosan, spatulával belekeverjük a tésztába.
  7. Kikenünk vajjal és lisztel egy kerek sütőformát.
  8. 5 perc nagylángon, 25 perc kislángon készre sütjük. (tűpróba)
  9. Picit hagyjuk hűlni, majd középen kettévágjuk, és mindkét belső felületét bekenjük baracklekvárral. (Legfinomabb, ha házi.) Majd összerakjuk.
  10. Felolvasztunk 1,5 tábla csokit 1 evőkanál margarinnal, és egy csöpp ecetet keverünk bele. Sütőecsettel és késsel egyengetjük a süti tetején és oldalán. Picit ez is hűl.
  11. A díszítéshez feltesszük melegedni a tejet, elolvasztjuk benne a cukrot, belekanalazzuk a mandula és vérnarancs aromát (a narancsos elhagyható). Majd a lisztet is beleöntjük, és folyamatosan kevergetjük, hogy ne égjen le, egy sűrű masszát fogunk kapni. Ez is picit hűl.
  12. Úgy formázhatunk belőle, hogy kókuszreszeléket veszünk a kezünkbe, és csippentünk a masszából, majd kedvünk szerint alakítjuk. Nos, azért nem marcipán lesz belőle, inkább 2 dimenziós bogyókat, kukacokat, lehet formázni, meg gombóckákat. Némelyiket kakaóval is megforgatjuk, hogy más legyen a színe. (Én egy masnit formáltam több kis szétnyomott gombócból, meg díszítő szalagokat és gömböket. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7876
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 06.

Ajánló

A maradék díszítő anyagból kis gombócokat gyúrhatunk, és lehet nassolni. :) Vagy bemártani őket egy kis csokiba...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyim szülinapjára készült, nagyon tetszett neki. :) Meg is hatódott, és mondta, hogy kiskora óta nem kapott házi készítésű tortát. No, innentől kezdve csak azt kap. :D Készítés menete bővebben, képekkel itt.

Hozzávalók

A tésztához

A hamis marcipánhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...