r
Nosalty Logó

Diós sütemény Helga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Diós sütemény Helga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4396 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 392 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.6 g
  • Cink
    100 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 1100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    297.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    140 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5106.5 g
  • Cink
    398 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    311 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1930 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.3 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1457 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1140 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 4396 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a hozzávalókkal összegyúrjuk, majd hideg helyen pihentetjük.
  2. A töltelékhez a tejet és a margarint megmelegítjük, a többi hozzávalóval együtt kenhető masszává keverjük.
  3. Legegyszerűbb, ha szilikon sütőlapon a tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, középre helyezzük a tölteléket, és mindkét oldalát ráhajtjuk.
  4. Végül a tojásfehérjével megkenjük a tésztát.
  5. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4135
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulával vagy mogyoróval is kiváló.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...