r
Nosalty Logó

Diós-mákos bejgli lilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
k.lilla
Diós-mákos bejgli lilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 1183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 14205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 1183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.5 g

Zsír

  • Összesen
    775 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    215 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    376 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16656 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    444 mg
  • Kálcium
    6740 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    2328 mg
  • Foszfor
    6302 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1638.6 g
  • Cukor
    679 mg
  • Élelmi rost
    145 mg

VÍZ

  • Összesen
    874.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1725 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1217 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1317 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 14205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókból tésztát gyúrunk, és hideg helyen 3-4 órát pihentetjük.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.
  3. A dióshoz: a cukorból és vízből szirupot főzünk, és leforrázzuk vele a diót. Ezután belekeverjük a mazsolát, a morzsát és a citromhéjat.
  4. A mákoshoz: a cukorból és vízből szirupot főzünk, és leforrázzuk vele a mákot. Hozzáadjuk a mazsolát, a citromhéjat és a reszelt almát. Mindkét tölteléket hideg helyre tesszük, míg teljesen ki nem hűl.
  5. Ha pihent a tészta, 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, megpakoljuk a töltelékkel és feltekerjük. Érdemes lemérni a tésztákat, mert súlyra kb ugyanannyi tölteléket kell beletennünk.
  6. A tekercseket kicsit meglapogatjuk és zsírozott tepsibe tesszük. Ezután megkenjük felvert tojással és fél órát meleg helyen hagyjuk, aztán újra megkenjük és hideg helyre tesszük, amíg a tojás meg nem szárad.
  7. Sütés előtt néhány helyen átszúrjuk hústűvel, és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11928
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-mákos bejgli lilla konyhájából
k.lilla 6 recept

Párom édesanyjától kaptam ezt a hihetetlenül finom bejgli receptet. Lefóliázva nagyon sokáig friss marad.

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...