r
Nosalty Logó

Diós-lekváros szelet sarkat konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sarkat
Diós-lekváros szelet sarkat konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 6433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 448 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    338.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6116.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    2868 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    782.1 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1008 micro
Összesen 6433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 448 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A zsírt és a lisztet elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi anyagot, jól kidolgozzuk.
  2. Majd 3 egyenlő gombócot formálunk belőle, az egyik (ez lesz a középső) gombóchoz hozzáadunk 2 ek kakaót, pihentetjük hűtőben kb fél órát.
  3. Kisodorjuk az egyik sárga tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A lapot megkenjük lekvárral és meghintjük a darált dióval, majd a barna lap jön, ezt is megkenjük, majd meghintjük. A végén a másik sárga lap jön. Megszurkáljuk a tetejét.
  4. Kb 180 C°-os sütőben sütjük kb 30 percet, látszik majd, hogy pirul a lekvár a szélén. Ha kisült, hagyjuk kihűlni.
  5. A 3 tojássárgáját porcukorral szép simára kikeverjük, ne érezzük egyáltalán a cukrot, sima masszának kell lennie. Majd a kihűlt sütink tetejére egyenletesen rákenjük. Mikor megköt a sárga máz, forró vízbe mártott késsel 2x4 cm-es szeletekre vágjuk, nagyon finom.
  6. Jó étvágyat hozzá!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 20735
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-lekváros szelet sarkat konyhájából
sarkat 4 recept

Édesanyám kedvenc sütije, Rózsa szelet néven ismert, tőle tanultam a receptet. Ez a receptem is kitűnő lakodalmas sütemény. Sikert arattam vele. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...