r
Nosalty Logó

Diós-lekváros kis kalácsok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Diós-lekváros kis kalácsok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

töltelék

kenéshez

Összesen 923 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

töltelék

kenéshez

Összesen 7367 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

töltelék

kenéshez

Összesen 352 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 923 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.3 g

Zsír

  • Összesen
    377.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    1104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4524 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    2117 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    860.1 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 7367 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

kenéshez

Elkészítés

tészta

  1. A liszthez adjuk a száraz hozzávalókat, elkeverjük, majd a tojást, vajat, zsírt és a csipet cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, míg a kezünktől el nem válik (nem pihentetjük).
  2. Lisztezett sodródeszkára tesszük, és 2 részre osztjuk. A tésztákat kisodorjuk 1cm vastagságúra, és négyzetekre vágjuk.
  3. Mindegyiket megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük, tepsibe rakjuk (nekem 3 tepsi jött ki belőle), megkenjük a tojással a tetejét.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.

töltelék

  1. A ledarált dióhoz adjuk a mézet, vaníliás cukrokat, citromlevét, citromhéjat, és leforrázzuk a tejjel. Jól elkeverjük.
  2. Hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a lekvárt. Kenhető állagúnak kell lennie.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2364
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-lekváros kis kalácsok
Smaragd konyha 149 recept

Pihe-puha tészta az édes-mézes töltelékkel kiváló ünnepi alkalmakra is. 

Hozzávalók

tészta

töltelék

kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...