r
Nosalty Logó

Diós kalács Helly konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helly77
Diós kalács Helly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1783 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 10694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 343 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.3 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1783 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240.5 g

Zsír

  • Összesen
    517 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    320 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7969.2 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    400 mg
  • Kálcium
    1734 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1285 mg
  • Foszfor
    3808 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1333.6 g
  • Cukor
    557 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1373 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 10694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy csomag élesztőt felfuttatunk kb 2 dl tejben, pici cukorral és vaníliás cukorral.
  2. Eközben megcsináljuk a diótölteléket. A 3 dl tejet felforraljuk a 30 dkg cukorral. Ha felforrt, leforrázzuk vele a 60 dkg diót, majd hozzáteszünk 1 ek mézet, 1 citrom héját és a levét, aki szereti mazsolát is tehet bele. Ezt összekeverjük, és állni hagyjuk.
  3. Majd ha élesztő felfutott, a 90 dkg liszthez adjuk, majd egy csipet sót, a zsírt, a cukrot, tejet és a 3 tojást. Összegyúrjuk, és a duplájára dagasztjuk meleg helyen.
  4. Ha a duplájára kelt, 6 cipóba vesszük, kinyújtjuk, és kb 3 ek dióval megkenjük, feltekerjük, így járunk el mindegyik cipóval, és kizsírozott tepsibe tesszük.
  5. Tojássárgájával megkenjük a tetejét, és 180 fokon alul-felső sütésen megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 108
  • Össznézettség: 50339
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós kalács Helly konyhájából
helly77 42 recept

Végre egy finom diós kalács, ami még másnapra is puha maradt, és nem száraz a tölteléke! Nekem kicsit megrepedt a kalács oldala, de nem folyik ki a diós krém, mivel nem folyós.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...