r
Nosalty Logó

Diós kalács Helly konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
helly77
Diós kalács Helly konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

1783
Kalória
40.1g
Fehérje
222.3g
Szénhidrátok
86.2g
Zsír
57.2g
Víz
134.1g
Koleszterin
12.5g
Rost
92.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1783 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 10694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 343 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.3 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1783 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240.5 g

Zsír

  • Összesen
    517 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    320 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7969.2 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    400 mg
  • Kálcium
    1734 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1285 mg
  • Foszfor
    3808 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1333.6 g
  • Cukor
    557 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

Víz

  • Összesen
    343.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1373 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 10694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 343 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy csomag élesztőt felfuttatunk kb 2 dl tejben, pici cukorral és vaníliás cukorral.
  2. Eközben megcsináljuk a diótölteléket. A 3 dl tejet felforraljuk a 30 dkg cukorral. Ha felforrt, leforrázzuk vele a 60 dkg diót, majd hozzáteszünk 1 ek mézet, 1 citrom héját és a levét, aki szereti mazsolát is tehet bele. Ezt összekeverjük, és állni hagyjuk.
  3. Majd ha élesztő felfutott, a 90 dkg liszthez adjuk, majd egy csipet sót, a zsírt, a cukrot, tejet és a 3 tojást. Összegyúrjuk, és a duplájára dagasztjuk meleg helyen.
  4. Ha a duplájára kelt, 6 cipóba vesszük, kinyújtjuk, és kb 3 ek dióval megkenjük, feltekerjük, így járunk el mindegyik cipóval, és kizsírozott tepsibe tesszük.
  5. Tojássárgájával megkenjük a tetejét, és 180 fokon alul-felső sütésen megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Végre egy finom diós kalács, ami még másnapra is puha maradt, és nem száraz a tölteléke! Nekem kicsit megrepedt a kalács oldala, de nem folyik ki a diós krém, mivel nem folyós.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!