r
Nosalty Logó

Diétás muffin Musu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diétás muffin Musu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 3095 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 517 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    246.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5727.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1196 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    984 mg
  • Foszfor
    2348 mg
  • Nátrium
    1083 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1075 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 3095 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz anyagokat összekeverjük.
  2. A tejet, olajat, tojást, vanília aromát összekeverjük.
  3. A folyékony anyagokat hozzáöntjük a száraz anyagokhoz, hogy egy sűrűbb, de folyós masszát kapjunk, majd beletörjük/reszeljük a csokit.
  4. Muffinpapírral béleljük a formát, egy evőkanálnyi masszát teszünk bele, a közepére teszünk egy szem meggyet, majd egy kevés masszát teszünk a tetejére.
  5. 180°C-os sütőben sütjük. (Nekem 24 db lett belőle.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9608
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy gondoltam, hogy a diéta ideje alatt is ehetnék valami édeset, így ezt találtam ki. Sajnos nem vagyok járatos az édesítők sütéshez való használatában, így az enyém elsőre nem is lett túl édes, így a tapasztaltabbak vagy édesszájúak tehetnek bele többet, vagy jobbat. Nekem ízlett és a családnak is, igaz ők kakaóval, teával ették.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...