Dávid négysajtos-sonkás-olívabogyós pizzája
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dakó Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 18% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
A pizzalaphoz
-
208 kcal
-
11 kcal
-
50g laktózmentes tej30 kcal
-
20g görög joghurt21 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
A szósz elkészítése
-
24 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
Feltétnek
-
30g görög joghurt31 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
75g trappista sajt264 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
50g csirkemellsonka48 kcal
-
15g zöld olajbogyó17 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
1156
kcal
- 18% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
A pizzalaphoz
-
415 kcal
-
23 kcal
-
100g laktózmentes tej59 kcal
-
40g görög joghurt41 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A szósz elkészítése
-
48 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
Feltétnek
-
60g görög joghurt62 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
100g csirkemellsonka95 kcal
-
30g zöld olajbogyó35 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
2312
kcal
- 18% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
A pizzalaphoz
-
11.5g teljes kiőrlésű liszt38 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
9.2g laktózmentes tej5 kcal
-
3.7g görög joghurt4 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
A szósz elkészítése
-
18.5g passzírozott paradicsom4 kcal
-
0.7g olívaolaj7 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
Feltétnek
-
5.5g görög joghurt6 kcal
-
9.2g mozzarella28 kcal
-
9.2g füstölt sajt30 kcal
-
13.8g trappista sajt49 kcal
-
4.6g parmezán sajt18 kcal
-
9.2g csirkemellsonka9 kcal
-
2.8g zöld olajbogyó3 kcal
-
0.7g olívaolaj7 kcal
Összesen
213
kcal
- 18% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.2 g
Zsír
-
Összesen 70.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3678.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 1097 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 874 mg
-
Nátrium 1526 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 177.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 404 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 372 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 384 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 13895 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
1156
kcal
- 18% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.4 g
Zsír
-
Összesen 140.9 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7357.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 2194 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 1749 mg
-
Nátrium 3052 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 355.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 808 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 744 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 768 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 27790 micro
-
Lut-zea 499 micro
Összesen
2312
kcal
- 18% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 678.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2564 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
A pizzalaphoz
-
125 g teljes kiőrlésű liszt
-
1 dl laktózmentes tej
-
1 teáskanál olívaolaj
A szósz elkészítése
-
1 ek olívaolaj
-
1 teáskanál bazsalikom
-
1 kk bors
-
1 tk fokhagymapor
-
só ízlés szerint
Feltétnek
-
100 g mozzarella
-
100 g füstölt sajt
-
150 g trappista sajt
-
50 g parmezán sajt
-
100 g csirkemellsonka
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A pizzalaphoz
- A lisztet és az élesztőt összekeverjük.
- Az így kapott keverékhez hozzáadjuk az olívaolajat, a joghurtot és a tejet.
- Az egészet összedolgozzuk puha, jól gyúrható tésztává.
- A tésztát kézzel kör alakúra nyújtjuk. A tészta vastagsága akkor ideális, ha körülbelül 0,5 centiméter vastag a tészta, ettől csak minimálisan térjünk el. (Törekedjünk mindenképpen arra, hogy kizárólag kézzel végezzük el a nyújtást.)
- Ezután helyezzük a nyers pizzalapot arra a (hideg) sütőlapra, amit majd a szósz és a feltétek felhelyezése után a sütőbe helyezünk majd.
A szósz elkészítése
- Egy serpenyőt felmelegítünk közepes lángon és belehelyezzük az olívaolajat.
- A serpenyőbe beleöntjük a passzírozott paradicsomot, és hozzáadjuk a fűszereket. Körülbelül 5 percig főzzük, aztán levesszük a lángról.
- A paradicsomszósz elkészítése után előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Amíg sütő melegszik, összeállítjuk a pizzánkat.
Feltétnek
- A pizzalap tetejét gondosan bekenjük az olívaolajjal.
- Az olívás rétegre rákenjük a paradicsomszószt. A paradicsomszószos rétegre rákenjük a joghurtot. A pizzalap szélére ne tegyünk a joghurtból, csak a közepére.
- Felszeleteljük a mozzarellát és csirkemell sonkát, és a pizzalap közepén elhelyezzük a mozzarellát. Legyenek egyenletes távolságra a mozzarellaszeletek. A mozzarella felhelyezése után a sonkát is felhelyezzük, ugyanakkor a sonkából nem csak a pizzalap közepére, hanem a szélére is teszünk. Ügyeljünk rá, hogy a sonkából a felület minden részére hasonló mennyiség kerüljön.
- A mozzarella és a sonka felhelyezése után ráreszeljük a trappistákat a pizzalap közepére úgy, hogy egy nagy halmot kapjunk. Ebben a sorrendben: először a füstöltet utána a simát reszeljük rá.
- A sajthalomra rászórjuk a parmezánt. Az így kapott hegy- vagy dombszerű sajthalom le fog majd lapulni a sütés során, ezért hagyjuk békén, ne akarjuk kézzel lelapítani stb.
- A pizzát behelyezzük a sütőbe és a sütőt hőlégkeverésre állítjuk. Körülbelül 8 percig sütjük. Ezután lekapcsoljuk a sütőt, és maradékhőn hagyjuk még állni 3 percet. Ezt követően kivesszük a pizzát, és elhelyezzük az olívabogyó-szeleteket a pizza tetejére. Jó étvágyat! :)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 396
- Feltöltés dátuma: 2021. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dakó Dávid
1 recept