r
Nosalty Logó

Dávid négysajtos-sonkás-olívabogyós pizzája

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dakó Dávid
Dávid négysajtos-sonkás-olívabogyós pizzája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pizzalaphoz

A szósz elkészítése

Feltétnek

Összesen 1156 kcal
  • 18% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pizzalaphoz

A szósz elkészítése

Feltétnek

Összesen 2312 kcal
  • 18% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pizzalaphoz

A szósz elkészítése

Feltétnek

Összesen 213 kcal
  • 18% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3678.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    1526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1156 kcal
  • 18% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.4 g

Zsír

  • Összesen
    140.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7357.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    2194 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1749 mg
  • Nátrium
    3052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    744 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 2312 kcal
  • 18% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2564 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A pizzalaphoz

A szósz elkészítése

Feltétnek

Elkészítés

A pizzalaphoz

  1. A lisztet és az élesztőt összekeverjük.
  2. Az így kapott keverékhez hozzáadjuk az olívaolajat, a joghurtot és a tejet.
  3. Az egészet összedolgozzuk puha, jól gyúrható tésztává.
  4. A tésztát kézzel kör alakúra nyújtjuk. A tészta vastagsága akkor ideális, ha körülbelül 0,5 centiméter vastag a tészta, ettől csak minimálisan térjünk el. (Törekedjünk mindenképpen arra, hogy kizárólag kézzel végezzük el a nyújtást.)
  5. Ezután helyezzük a nyers pizzalapot arra a (hideg) sütőlapra, amit majd a szósz és a feltétek felhelyezése után a sütőbe helyezünk majd.

A szósz elkészítése

  1. Egy serpenyőt felmelegítünk közepes lángon és belehelyezzük az olívaolajat.
  2. A serpenyőbe beleöntjük a passzírozott paradicsomot, és hozzáadjuk a fűszereket. Körülbelül 5 percig főzzük, aztán levesszük a lángról.
  3. A paradicsomszósz elkészítése után előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Amíg sütő melegszik, összeállítjuk a pizzánkat.

Feltétnek

  1. A pizzalap tetejét gondosan bekenjük az olívaolajjal.
  2. Az olívás rétegre rákenjük a paradicsomszószt. A paradicsomszószos rétegre rákenjük a joghurtot. A pizzalap szélére ne tegyünk a joghurtból, csak a közepére.
  3. Felszeleteljük a mozzarellát és csirkemell sonkát, és a pizzalap közepén elhelyezzük a mozzarellát. Legyenek egyenletes távolságra a mozzarellaszeletek. A mozzarella felhelyezése után a sonkát is felhelyezzük, ugyanakkor a sonkából nem csak a pizzalap közepére, hanem a szélére is teszünk. Ügyeljünk rá, hogy a sonkából a felület minden részére hasonló mennyiség kerüljön.
  4. A mozzarella és a sonka felhelyezése után ráreszeljük a trappistákat a pizzalap közepére úgy, hogy egy nagy halmot kapjunk. Ebben a sorrendben: először a füstöltet utána a simát reszeljük rá.
  5. A sajthalomra rászórjuk a parmezánt. Az így kapott hegy- vagy dombszerű sajthalom le fog majd lapulni a sütés során, ezért hagyjuk békén, ne akarjuk kézzel lelapítani stb.
  6. A pizzát behelyezzük a sütőbe és a sütőt hőlégkeverésre állítjuk. Körülbelül 8 percig sütjük. Ezután lekapcsoljuk a sütőt, és maradékhőn hagyjuk még állni 3 percet. Ezt követően kivesszük a pizzát, és elhelyezzük az olívabogyó-szeleteket a pizza tetejére. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 396
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dávid négysajtos-sonkás-olívabogyós pizzája
Dakó Dávid 1 recept

Hozzávalók

A pizzalaphoz

A szósz elkészítése

Feltétnek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...