r
Nosalty Logó

Darált húsos rakott makaróni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Darált húsos rakott makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1048 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3350 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3432 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 524 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2619.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    957 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1004 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6700 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6863 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1048 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    708 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát, zellert, hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és további 2-3 percig pirítjuk.
  3. Felöntjük kb. 50 ml vízzel, 3-4 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, borssal, cukorral, és a fűszerkeverékkel fűszerezzük. Felfőzzük, lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 20 percig főzzük.
  4. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A tejfölt elkeverjük kb. 1-2 evőkanál sajttal, sóval, borssal ízesítjük.
  5. A tészta felét egy vajjal kikent tűzállóformába öntjük, rásimítjuk a darált húsos mártás felét, majd ismét makaróni, és darált húsos mártás. A sajtos-tejfölt a húsos mártásra locsoljuk, megszórjuk a maradék sajttal és a zsemlemorzsával.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 22957
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, kiadós és egyszerű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...