Darált húsos rakott makaróni
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
40g sárgarépa15 kcal
-
2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
125g konzerv paradicsom20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0 kcal
-
75g makaróni0 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
2g vaj13 kcal
Összesen
524
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
80g sárgarépa29 kcal
-
5 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
250g konzerv paradicsom40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0 kcal
-
150g makaróni0 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
75g sajt264 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
1048
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
8.3g sárgarépa3 kcal
-
4.1g halványító zeller1 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
25.8g darált sertéshús47 kcal
-
25.8g konzerv paradicsom4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0 kcal
-
15.5g makaróni0 kcal
-
6.2g tejföl12 kcal
-
7.7g sajt27 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
Összesen
108
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.1 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1309.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 311.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 502 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3350 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3432 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
524
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 74.2 g
Zsír
-
Összesen 71.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 293 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2619.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 723 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 957 mg
-
Nátrium 743 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 622.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1004 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6700 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6863 micro
-
Lut-zea 500 micro
Összesen
1048
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 255 micro
-
β-karotin 691 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 708 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes szár halványító zeller
-
0.5 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
250 g darált sertéshús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
1 teáskanál olasz fűszerkeverék
-
60 g tejföl
-
75 g sajt
-
0.5 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
- A sárgarépát, zellert, hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és további 2-3 percig pirítjuk.
- Felöntjük kb. 50 ml vízzel, 3-4 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, borssal, cukorral, és a fűszerkeverékkel fűszerezzük. Felfőzzük, lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 20 percig főzzük.
- A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A tejfölt elkeverjük kb. 1-2 evőkanál sajttal, sóval, borssal ízesítjük.
- A tészta felét egy vajjal kikent tűzállóformába öntjük, rásimítjuk a darált húsos mártás felét, majd ismét makaróni, és darált húsos mártás. A sajtos-tejfölt a húsos mártásra locsoljuk, megszórjuk a maradék sajttal és a zsemlemorzsával.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 22890
- Feltöltés dátuma: 2015. november 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom, kiadós és egyszerű.